AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter juli 2005

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden

30.07.2005: Bygg
TaipeiFremtid i det blå
I tiden etter 11. september 2001 ble det skrevet en rekke nekrologer over høyhuset. Nå er verdens ledende arkitekter i gang med å vende opp ned på skyskraperen, mens man i Asia bygger stadig høyere. Taipei 101 i Taiwan er 508 meter høyt og oppnådde i fjor status som verdens høyeste bygning, men rekorden vil snart tilhøre andre vertikale prosjekter. I Dubai i De forente arabiske emirater blir et vel 600 meter høyt tårn ferdigstilt i 2008. Der er også et på 750 meter annonsert, mens man i India planlegger et på 710 meter. Ekspertisen forventer seg bygninger på mer enn 900 meter, altså det dobbelte av World Trade Centers høyde. Aftenposten har mer. (Bildet:Taipei)

29.07.2005: Bygg
Bolig-boom i byene
Norges største byer blir stadig større. Titusenvis av nye boliger planlegges. Bare i Oslo er det nå 60.000 nye boenheter under planlegging. Dette er den største utbyggingen i hovedstaden siden 50-tallet og vil danne nye bydeler. Men det er ikke bare i hovedstaden det vil komme mange nye enheter. I Trondheim skal 5.600 enheter bygges innen 2009, og en rekke større prosjekter er i godkjennelsesprosessen. Nettavisen har mer.

28.07.2005: Energi
Trenger flere vindbyggere
ScanWind trapper opp i Verdal og Trondheim. Norges eneste produsent av vindturbiner trenger enda flere dyktige ingeniører. Fram til nå har adm. direktør Torolf Pedersen rekruttert seniorer med dokumentert erfaring fra steder han har arbeidet tidligere. Nå skal også unge, nyutdannede ingeniører få plass i staben i Trondheim. TU har mer.

28.07.2005: Bygg
Europas høyeste bygg
Moskva er iferd med å få Europas høyeste bygg. I 2007 skal høyhuset Federation Complex stå ferdig med sine 340 meter og det gir Moskva det høyeste bygget i Europa. Bygningen blir på 87 etasjer som er 50 etasjer høyere enn Norges høyeste bygg Oslo Plaza. Det gigantiske bygget settes opp i den nye topp moderne bydelen Moscow City sentralt i den russiske hovedstaden, skriver Dagens Industri. Federation Complex skal inneholde kontorer, luksusleiligheter og rekreasjonslokaler, samt 44 etasjer med et femstjerners hotell, alt fordelt på 350.000 m2. Rett inntil det rekordhøye bygget skal det konstrueres et bygg på 53 etasjer. Moskvas nye høydepunkt er tegnet av arkitektene P. Schweger og S. Tchoban. Kilde Dagens Næringsliv.

27.07.2005: Offshore
Bygger rigg for milliarder
Aker sendte onsdag morgen ut en børsmelding, der de bekrefter et oppslag i Dagens Næringsliv om at selskapet nå samarbeider med Aker Kværner om å bygge to halvt nedsenkbare borerigger, med opsjon på en tredje. Riggene, som ifølge avisen kan ha en prislapp på 4 milliarder hver, skal leveres i 2007, 2008 og eventuelt 2009. Verftene på Stord og i Verdal er de mest sannsynlige byggestedene.

27.07.2005: Bygg
Leverer stål for 15 millioner
Byggeaktiviteten i Trysilfjellet gir store ringvirkninger lokalt. Kåre Kjølseths Verksted på Slettås vant kampen om stålleveransen til leilighetsprosjektet Aasgard Fjelltun i Fageråsen. Kontrakten er verdt 15 millioner kroner. Første byggetrinn består av 84 leiligheter fordelt på fire bygg. Neste byggetrinn vil få opp mot 120 leiligheter. - For en liten bedrift som vår er dette en gedigen ordre. I første byggetrinn skal vi levere 250 tonn stål. Og går alt som planlagt viser foreløpige kalkyler at leveransen til byggetrinn to ender på nærmere 500 tonn stål, sier Kåre Kjølseth (59). Byggematerialene i grunnkonstruksjonen er stål og betong. Etterpå skal byggene kles inn med trepanel. ostlendingen.no har mer.

26.07.2005: Byggevarer
Opptur for E. A Smith
Dagens Næringsliv: E. A. Smith i Trondheim hadde i fjor en opptur med et overskudd på 40,6 millioner kroner. Alt tyder på at konsernet der Trond R. Reinertsen har eiermakten, er på vei mot et godt år. Medlemssiden "Stål- og Næringslivsnytt" har mer.

26.07.2005: Energi
Byggestart på Kårstø i august
I begynnelsen av august starter Siemens byggingen av gasskraftverket på Kårstø i Rogaland. Det er en måned siden Naturkraft tok den endelige avgjørelsen om å bygge gasskraftverk på Kårstø. Medlemssiden "Kommende Byggeprosjekter" har mer.

25.07.2005: Offshore
Aker Kværner får milliardoppdrag i Saudi-Arabia
Aker Kværner undertegnet i helgen en intensjonsavtale verdt 2,7 mrd kroner med det saudiarabiske petrokjemiselskapet SABIC. Avtalen innebærer ingeniørarbeider og innkjøpstjenester til et planlagt petrokjemianlegg i Yanbu i Saudi-Arabia. Selskapets satsing i det arabiske landet skjer i samarbeid med det store kinesiske selskapet China Petroleum Corporation, SINOPEC. Kilde Offshore.no.

23.07.2005: Bygg
Store byggekostnadsforskjeller
Byggaktuelt: Et bygg er ikke bare et bygg. Byggekostnadsstatistikken fra 2. kvartal 2005 viser at forskjellen mellom et gjennomsnittlig industri bygg og et hotell kan variere med nesten 80 %. Se oversikten i her. En geografiske oversikt finner du her.

22.07.2005: Anlegg
- Sprekker i Svinesundsbroen er alvorlig
- At den nye brua slår sprekker er alvorlig, mener betongekspert. Det er rimelig å anta at broen til nå ikke har vært utsatt for maksimal trafikklast. Nettopp derfor er det overraskende at det er funnet sprekker med åpning på 0,2 mm. Dersom broens egen tyngde alene medfører sprekker, kan det være et dårlig tegn, sier sivilingeniør Esben Jonsson som har en doktorgrad i betongkonstruksjoner. haldendagblad.no har mer.

22.07.2005: Offshore
Fabricom sikrer Gullfaks A-kontrakt
Statoils planlagte modifikasjoner på Gullfaks A vil komme på rundt 200 millioner kroner totalt, og Fabricom har fått kontrakten på selve EPCI-kontrakten, mens en del av arbeidet gjøres under en eksisterende V&M-kontrakt. Offshore.no har mer.

21.07.2005: Anlegg
Den nye Svinesundsbroen slår sprekker
Svinesundbroen har knapt nok blitt åpnet, før den slår sprekker. Det melder VG i dag. Sprekkene skal ikke utgjøre noen fare for de ferdende på broen, men skal tettes innen kort tid. - Det har oppstått en del små sprekkdannelser som vi må reparere. I de største sprekkene må vi sprøyte inn betong for å sikre bestandigheten av broen, bekrefter Jörgen Einarsson, fungerende sjef for Vägverkets region øst i Sverige til VG. Vägverket og Statens vegvesen skulle etter det VG erfarer overtatt broen allerede før åpningen i juni. Overtakelsen skal derimot ha blitt utsatt til sprekkene har blitt reparert. Det er det tyske selskapet Bilfinger Berger som har bygd broen. Overtakelse av broen er nå ventet å skje i midten av august - innen det skal også sprekkene være fikset. Kilde F-b.no.

21.07.2005: Dagens nyheter på medlemssidene
Kina inför åtgärder för att begränsa nationens stålexpansion 
&  Hydro bygger nytt

Stål- og Næringslivsnytt: "Kina inför åtgärder för att begränsa nationens stålexpansion".
Kommende Byggeprosjekter: "Hydro bygger nytt". red.

20.07.2005: Arbeidsmarked
Etterlyser 1900 fagfolk
Tømrere, rørleggere, sveisere, selgere og sjåfører er "jaget vilt" i Vestfold. Næringslivet skriker etter fagfolk, og sliter med å finne folk til 1900 ledige stillinger. - Det er spesielt bygg- og anleggsbransjen, samt industrien, som ikke klarer å rekruttere nok folk, sier Kjell Meyer i Aetat. NRK har mer.

19.07.2005: Industri
Sterkere resultat fra Scana
Scana Industrier, som blant annet leverer stålprodukter til offshore- og energisektoren, leverte sterkere resultater i andre kvartal. Scana Industrier fikk et resultat på 21 millioner kroner før skatt i andre kvartal 2005, mot 12 millioner kroner før skatt i samme periode året før. Stål- og Næringslivsnytt har mer. Logg inn ovenfor.

18.07.2005: Bygg
Offentlige bygg større betydning
Byggaktuelt: Offentlige bygg har de siste årene fått en stadig større betydning for det totale byggemarkedet. Fra 1999 og frem til i dag har offentlige bygg kapret vesentlige markedsandeler. Fra å utgjøre i overkant av 35 % av de årlige nybygg prosjektene på slutten av forrige århundrede, er nå den prosentvise andelen over 41 %. En tabell som angir prosentvis fordeling av kostnader og areal brutt ned på hovedkategorier av bygg i landets fylker kan sees her

15.07.2005: Byggearealstatistikk, mai 2005
Flere nybygg
I mai i år ble det registrert igangsatt 2 529 boliger. Dette er en økning på 15,6 % i forhold til i mai 2004. Fra januar til mai i år er det registrert satt i gang nesten 20 % flere boliger enn i tilsvarende periode i fjor. Det ble i årets fem første måneder også registrert en økt nybygging til annet enn boligformål sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Økningen var på 7,4 %. Det er igangsatt 442 900 kvm bruksareal til fritidseiendommer og garasjer i januar til mai, en økning på 18,5 % i forhold til i fjor. Næringsbygg hadde en tilsvarende økning på 3,5 %. SSB har mer.

15.07.2005: Stålentreprenør
Stålbra vekst
Det sveises og slipes, det valses, klippes og knekkes. - Vi har bra med oppdrag, bekrefter daglig leder Knut Eidsmo (45). Så travelt har Trondheim Stål det at ferie for alle 38 ansatte samtidig er utelukket. Det store bykset opp og frem gjorde Trondheim Stål i fjor, da omsetningen steg med 67 % fra året i forveien. Hittil i år har Fossegrenda-bedriften omsatt for flere millioner enn til samme tid i fjor, men daglig leder venter utflating i månedene fremover. I fjor var stålkonstruksjoner til nevro- og kvinne/barnsentrene ved nye St. Olavs Hospital den store leveransen for Trondheim Stål. I år er Elkem Thamshavn og Orkla Exolon blant storkundene. adressa.no har mer.

12.07.2005: Trondheim
Heimdal bygger Forsyningssenteret
Heimdal Entreprenør AS har fått oppdraget med å bygge fase 2 av Forsyningssenteret på Øya i Trondheim. Kontrakten er verdt rundt 44 millioner kroner, og Heimdal Entreprenør vant i konkurranse med NCC. Senteret har et samlet areal på ca. 9000 kvm og omfatter både nybygg og rehabilitering. helsebygg.no har mer.

10.07.2005: Nybygg
TusenFryd bygger Skandinavias råeste berg- og dalbane
”SpeedMonster” - Skandinavias mest spektakulære berg- og dalbane åpner i april 2006 på Tusenfryd utenfor Oslo. Byggingen koster 60 millioner kroner og er den største enkeltinvesteringen i parkens 18-årige historie. Banen bygges i stål og tematiseres rundt racerbiler. - Med 6000 hestekrefter i ryggen akselererer passasjerene fra 0-90 km/t på 2,2 sekunder, noe som er raskere enn dagens Formel 1 biler. - I en stor og spektakulær skrudd loop rundt rulletrappen som i dag fører gjestene inn i parken, vil passasjerene oppleve inntil 4 G vertikalt. - Looper og skruer vil gi den kilende følelse av vektløshet hele 7 ganger og passasjerene henger 4 ganger opp/ned. boarding.no har mer.

08.07.2005: Nybygg
NCC skal bygge nye Fredrikstad Stadion
Kontrakten ble signert under en pressekonferanse i ettermiddag. - NCC vant anbudet i skarp konkurranse med tre andre entreprenører, forteller en glad Thorbjørn Holth i Værste AS. - En kombinasjon av pris og kvalitet på tilbudet og en vilje til å avklare ansvarsforhold var bakgrunnen for at NCC til slutt fikk tilslaget. Prosjektet som kontraheres i denne sammenhengen har en samlet kostnadsramme på 223 millioner. Byggestart er satt til en av de første dagene i september. Du kan se fotball på byens nye storstue i åpningskampen sesongen 2007. Kilde Fredrikstad Blad.

08.07.2005: Rådgivende ingeniør
Rekordresultat og 100 ubesatte stillinger
Bergensbedriften Techconsult AS fikk i fjor - for tredje året på rad - rekordresultat. Forbedringen fra 2003 var på 45 %. Omsetningen økte med 65 %, fra 29 til 48 millioner kroner. Hittil i år har selskapet en økning i aktiviteten på hele 50 %. Bedriften har behov for ca. 100 ingeniører og teknisk administrativt personell, helst med offshoreerfaring innen fagområder som rør, stål, elektro og prosessfagene. Forventet omsetning for 2005 er ca. 82 millioner, mens ventet resultat ligger på pluss ca. 4,3 millioner. bt.no har mer.

06.07.2005: Anlegg
Scanbridge-kontrakter til 85 millioner
Scanbridge i Sandnessjøen har fått tre nye kontrakter som til sammen er verdt 85 millioner kroner. Dermed er hele arbeidsstokken i arbeid fra slutten av august. 
For ei ukes tid sida fikk bedriften skriftlig beskjed om at de får være underleverandør på stål til det tyske firmaet Bilfinger Berger på Imarsundbrua på Nordmøre. Kontrakten er verdt 40 millioner kroner. Samme dag fikk de en kontrakt verdt fem millioner kroner i Sverige. Og mandag ble det trippel glede på Strendene i Sandnessjøen da de fikk enda en 40 millioners kontrakt som underleverandør til Mesta på to broer over Øksfjorden i Lofoten. Til sammen er kontraktene, som skal være ferdige innen 1. mai 2006, verdt 85 millioner kroner. Det er blant de største Scanbridge har fått noensinne, etter 120 millioner kronerskontrakten i Sverige fra 2003. Ei samlet omsetning på 88 millioner kroner i fjor, sier sitt om hvor store de nye kontraktene er for stålbrubedriften i Sandnessjøen, som for tre år siden ble kåret til Norges beste entreprenørbedrift. hblad.no har mer.

06.07.2005: Sport
London fikk sommer-OL 2012
– IOC har den ære av å annonsere at arrangøren av sommer-OL 2012 er London, sa IOC-president Jacques Rogge onsdag ettermiddag. Dermed brøt jubelen løs i London, som har arrangert sommer-OL to ganger tidligere. Det var fem byer som kom seg til finalen i kampen om å få arrangeres sommer-OL i 2012. I tillegg til vertsbyen London søkte også Paris, New York, Madrid og Moskva. Paris og London pekte seg raskt ut som favoritter. Siste.no har mer.

05.07.2005: Industri
Krise i Reime-gruppen
Ansatte i Reime Prosess AS har ikke fått feriepenger. Konsernledelsen har vært i krisemøter i helgen. Fellesforbundet ser svært alvorlig på saken. Medlemssiden Stål- og Næringslivsnytt har mer. Logg inn ovenfor.

05.07.2005: Nybygg
Største byggeboom siden jappetiden
De fire største utviklerne av kjøpesentre i Norge har planlagt å bygge 232.650 kvadratmeter med butikkareal - tilsvarende 32 fotballbaner - i løpet av de nærmeste årene. Medlemssiden Kommende Byggeprosjekter har mer. Logg inn ovenfor.

01.07.2005: Stål
Stort ståloverskudd i Kina
Fjorårets prekære stålmangel i Kina er definitivt over. Nå har landet et ståloverskudd tilsvarende den samlede produksjonen for hele Tyskland i år. Byggeboomen i Kina førte til knapphet på stål for to år siden. Ved nyttår klarte kinesiske stålverk å produsere nok for kinesiske kjøpere, og nå er det produksjonsoverskudd og lavere priser, skriver Dagens Næringsliv. Stål- og Næringslivsnytt har mer. Logg inn ovenfor.

Flere nyheter HER !

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009