AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter januar 2010

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

31.01.2010: Kurs
Eurokodekurs 9. og 10. februar
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner avholder Eurokodekurs i Oslo 9. og 10. februar i hhv Eurokode 3 del 1-1, allmenne regler og regler for bygninger og Eurokode 3 del 1-8, beregning av knutepunkter og forbindelser. Det er omlag en måned før NS 3472 trekkes tilbake og Eurokodene blir de eneste gyldige reglene for dimensjonering av stålkonstruksjoner. Program og påmelding her.

26.01.2010: Studietur
Studietur til Bordeaux & Bilbao
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner følger opp de siste års tradisjoner med studieturer i stål og arkitektur. Vårens studietur går til Bordeaux i Frankrike og Bilbao i Spania. Professor & Sivilarkitekt Arne Eggen fra Arkitekthøgskolen i Oslo er guide og faglig ansvarlig. NB: Kun 15 plasser til spesialpris med påmelding innen fredag 5. februar. Program og påmelding: her 

26.01.2010: Bygg
Kåret til verdens mest trendy hotell
Citizen M i Amsterdam er kåret til det mest trendy hotellet i verden av nettstedet Tripadvisors brukere. Citizen M henvender seg til en ny type reisende som ønsker å bo luksuriøst, men til en fornuftig pris. Stilig og moderne design, gratis filmer, den nyeste teknologien, kvalitetsprodukter, sosial atmosfære og en god seng å sove i. En av hemmelighetene bak hotellet er konstruksjonen: Rommene på 14 kvm er bygget hver for seg (av stålmoduler), og senere stablet sammen på hotelltomten. Denne formen for hotellbygging er en av de nye trendene i reiselivsnæringen. Kilde www.aftenposten.no/reise 
• Les mer om Citizen M her
• Les mer om modulene her


25.01.2010: BA-virksomhet, omsetning 5. termin 2009
12 prosent nedgang i bygg og anlegg
I 5. termin 2009 sank omsetningen i bygge- og anleggsvirksomheten med 6,8 mrd kroner eller nær 12% sammenlignet med samme periode i 2008. www.ssb.no har mer.

22.01.2010: Bygg
Ikea må sikres mot jordskjelv
Det har blitt sterkere definerte krav for jordskjelvsdimensjonering i Norge de siste årene. Nå har det kommet flere retningslinjer for beregninger, og fra mars 2010 gjelder Eurokode 8 som dimen-sjoneringsgrunnlag for seismisk påkjenning. – Det som gjør at jordskjelv blir dimensjonerende, er at IKEA har tunge, stive bygg med store arealer, sier dr. ing. Åse Lyslo Døssland i Multiconsult. www.tu.no har mer. 

22.01.2010: Materialer
Global stålproduksjon opp 30 prosent

Den globale råstålproduksjonen steg med 30,2 prosent i desember sammenlignet med samme måned året før. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

21.01.2010: Arkitektur
Wallpaper hyller norsk arkitektur
Designmagasinet Wallpaper hyller norsk arkitektur. "Poetisk" og "guddommelig" er blant ordene de bruker. Norsk arkitektur blir mer og mer interessant i utlandet. Bl. a. ble operahuset i Bjørvika ble kåret til verdens beste kulturbygg under "World Architecture Festival" i Barcelona. Wallpaper har nå laget et reisebrev fra Norge der de viser et utvalg bygg de synes fortjener oppmerksomhet. www.dagbladet.no har mer.

Det utskjelte Bjørvika-prosjektet Barcode blir hyllet av utenlandske Wallpaper.

21.01.2010: Anlegg
Her kommer brua
Nå bygges gangbrua mellom Klosterøya og Herkules. Byggingen av brohodet på Herkules-sida er i gang. Det blir et nytt brohode på Klosterøy-sida, og et støttepunkt ute i vannet. Brua bygges i stål, og blir 126 m lang, med et hovedspenn på 85 m. Det blir en gang- og sykkelbru med en bredde på 3,5 meter. Parallelt med at Tor Entreprenør gjør brofestene klare, er NLI i Larvik i ferd med å produsere stålbrua. www.varden.no har mer.

20.01.2010: Bygg
COWI prosjekterer nytt sykehus
Cowi AS har vunnet konkurransen om prosjekteringstjenester for nytt østfoldsykehus, og blir dermed tildelt kontrakt for dette oppdraget. Arbeidet med forprosjektet for det nye sykehuset starter opp i januar og skal gjennomføres i løpet av 2010. Arkitekt- og interiørarkitekttjenester vil bli utført av Arkitektgruppen; Eliassen og Lambertz-Nilssen AS, Arkitema og AART arkitekter. www.f-b.no har mer.

19.01.2010: Standardisering
Stålforbundet inviterer til deltakelse i standardiseringsarbeidet 

Norsk Stålforbund som har oppgaven som saksbehandler for stålproduktstandardene i Standard Norge, har i dag sendt ut en invitasjon til aktiv deltakelse på følgende nivåer: 
1. Du kan delta internasjonalt i tekniske komiteer (TC´er) 
2. Du kan delta nasjonalt i Standard Norges stålkomité SN/K-075 
3. Du kan delta i høringer / gi kommentarer
Stålforbundet oppgir flere fordeler ved å delta: 
- Du vil få mulighet til å påvirke sluttproduktet
- Du vil få mulighet til å foreslå nye prosjekter (oversettinger, nye standarder...)
- Du vil holde deg oppdatert i nye og reviderte standarder
- Du vil få tilgang på nye forslag og ferdige standarder
Dersom du er interessert i å delta innen et eller flere av de tre nivåene, ønsker Stålforbundet å komme i kontakt med deg, skriv til post@stalforbund.com. Red

18.01.2010: Seminar
Utførelse av stålkonstruksjoner
Det avholdes seminar om "Krav til utførelse av stålkonstruksjoner" 16. februar i Oslo. Målgruppen for seminaret er verksteder og leverandører av stålkonstruksjoner, konstruktører / ingeniører, entre-prenører, byggherrer og utbyggere. Seminaret vil i hovedsak omhandle ny utførelsesstandard NS-EN 1090-2 for stålkonstruksjoner. Forrige seminar ble fort fulltegnet så man bør være tidlig ute med påmelding. Program og påmelding her.

15.01.2010: TEK
Revidert brannmotstandstabell
Norsk Stålforbund har oppdatert sin tabell for bærende bygningsdelers brannmotstand avhengig av brannklasse. Tabellen er utarbeidet på basis av unntak i § 7-23: tabell 1, i Veiledning til Teknisk forskrift til Plan- og bygningsloven av 2007. Den er ment å underlette forståelsen av unntakene og hindre ulike tolkninger. Tabellen kan lastes ned her: www.stalforbund.com

14.01.2010: Byggearealstatistikk, nov-09
Sterk nedgang for nye næringsbygg 

Byggearealstatistikken for perioden januar-november 2009 viser at investeringene i nybygg går kraftig ned i alle næringer med unntak av hotell- og restaurantnæringen hvor igangsatt areal ligger på samme nivå som året før. I de elleve første månedene i 2009 ble det registrert igangsatt 2,8 mill kvm bruksareal til næringsbygninger og bygninger til offentlig sektor. Det er 31% mindre bruksareal enn i samme periode i 2008. 
Bygging av boliger redusert med en fjerdedel
Det ble påbegynt bygging av vel 18 200 nye boliger i perioden januar til november i 2009, en nedgang på 25% sammenlignet med samme periode i 2008. SSB har mer.

14.01.2010: Programvare
Gratis beregningsprogram for plater
EBPlate er et kraftig verktøy utviklet av franske CTICM. Denne softwaren gir nøyaktige verdier av elastiske kritiske påkjenninger for et bredt felt av praktiske tilfeller av rektangulære plater påkjent i plateplanet. Plater kan enten være avstivet eller uavstivet. Den avstivede har langsgående og / eller tverrstivere. Komplekse spenningsmønstre kan enkelt defineres. Programmet kan lastes ned fra her: www.stalforbund.com

13.01.2010: Organisasjon
Individuelt medlemskap i ECCS
Fra og med i år av kan du bli individuelt medlem i ECCS (The European Convention for Constructional Steelwork). Medlemskapet er åpent for alle arkitekter, ingeniører eller alle som er interessert i stålkonstruksjoner. Individuelle medlemmer vil være en del av et stort internasjonalt nettverk og vil få ulike gratis tjenester:
• årsabonnement på bladet "Steel Construction - Design and Research" fra Ernst & Sohn, både i papir og elektronisk format. Bladet er Europas største tidsskrift innen stålkonstruksjoner, design og forskning og utgis 4 ganger i året.
• fri tilgang til Wiley InterScience, tusenvis av artikler, på nett
• rabatt på ECCS publikasjoner og ECCS-sponsede arrangementer
• fri tilgang til medlemssidene i ECCS websider
• ECCS nyhetsbrev
Alt dette er tilgjengelig for en årlig avgift på 148,00 Euro (ca 1200 kroner) og alle er velkommen til å søke om medlemskap. Benytt deg av dette tilbudet og bli medlem i ECCS som enkeltmedlem. Klikk her

13.01.2010: Anlegg
NCC bygger om bruer for 212 millioner 
NCC har fått kontrakten med å utvide Minnesund bru og Julsrud bru til fire felt på E6 i Akershus. Bruene er hhv 532 og 315 meter lange. Kontrakten har en verdi på 212 mill kroner. Minnesundbrua blir stengt 13. april og åpner igjen sommeren 2011. Sveisearbeidet er årsaken til dette. Når det sveises, kan det ikke være vibrasjoner i brua, men det er uunngåelig så lenge det går biler på den. I dag bæres kjørebanen av to parallelle stålbjelker. Ifm utvidelsen blir disse bygd om til en stålkasse. www.vareveger.no har mer.

12.01.2010: Nye prosjekter
Flere nybygg på gang 
Det er ikke helt dødt i byggemarkedet. Det meldes om flere nye byggeprosjekter:
• Ikea skal bruke 2,5 milliarder på fem nye varehus

• Veidekke skal bygge for 230 millioner i Follo
• Byggestart for Maxbo Hvam
• Skanska bygger Nesodden kommunesenter
• Parkeringshus i stål og betong
• Backe bygger for Entra
• Arcus starter byggingen til sommeren
• Betonmast bygger friidrettshall
Kommende byggeprosjekter har mer. 

12.01.2010: Pris
Prestisjepris til Reidar Bjørhovde
The Structural Stability Research Council (SSRC) har kunngjort at Dr. Reidar Bjørhovde er vinneren av Lynn S. Beedle Award for 2010. Prisen er oppkalt etter den fremtredende amerikanske forsker og pedagog i konstruksjonsteknikk,  Lynn S. Beedle. Reidar Bjørhovde er kjent for sitt vitenskapelige arbeid for stabilitet av søyler og rammer samt belastning og resistens faktor design (LRFD), inkludert forskningsarbeidet som førte til utviklingen av SSRC søylekurvene. Dette er grunnlaget for søylestabilitetskriteriene i gjeldende amerikanske, canadiske og sørafrikanske koder for design av stålkonstruksjoner. Les hele pressemeldingen her.

08.01.2010: Energi
Vindmøller for 1.000 milliarder
Statkraft og Statoil skal være med på byggingen av Europas største vindmøllepark. Etter det NRK vet har Statkraft og Statoil fått tilslaget på Europas største vindmøllepark. Duoen har gått sammen med tyske og britiske kraftselskaper. Utbyggingen av vindparken, som med sine 2.000 vindturbiner skal ligge på Doggerbank, er beregnet å koste 1.000 milliarder kroner. Kilde Hegnar.no

07.01.2010: Temakveld
VindEnergi - fra idé til prosjekt
Tradisjonen tro inviterer DNV til årets første NFS-arrangement på Høvik. Den 28. januar kl. 17.00-19.30 blir det temakveld om Ren Energi. På FNs Climate Change Copenhagen Conference kom det tydelig frem at hovedløsningen for en bærekraftig framtid ligger i politikk og teknologi. Denne temakvelden vil fokusere på Vind som den store fornybare ressursen. Program m/ påmelding her.

06.01.2010: Nybygg
Arcus starter byggingen til sommeren
Arcus-Gruppen starter sommeren 2010 byggingen av sitt nye topp moderne produksjons- og distribusjonsanlegg for vin og brennevin på Gjelleråsen utenfor Oslo. Den nye fabrikken som skal bygges på tomten ved siden av Ringnes bryggeri vil bli Nordens mest moderne produksjons- og distribusjonsanlegg for vin og brennevin. Fabrikken vil ha en størrelse på ca 50 000 kvm. Kommende byggeprosjekter har mer. 

05.01.2010: Bygg
Nytt kontorbygg for FFI reiser seg
I mai 2009 startet arbeidet med å bygge et splitter nytt kontorbygg for Forsvarets forskningsinstitutt på Kjeller. –Det er fullt trøkk på byggeplass og bygget vil etter planen stå klart i løpet av sommeren, uttaler delprosjektleder Ann Christin Bjørnstad i Forsvarsbygg
Rett før jul foretok man taktekking, en nøysommelig, men viktig jobb for å sørge for at bygget kan tettes på en god måte. www.vegvesen.no har mer. 

05.01.2010: Anlegg
Nye brukontrakter
En rekke nye underentrepriser og kontrakter under stålarbeidet med bygging av Hardangerbrua er på plass. Britiske Goodwin er i gang med produksjonen av sadler og hengestangfester, en kontrakt til 75 millioner kroner. I tillegg skal Goodwin produsere 10 av de 130 hengestengene til brua, de som blir utført i smidd stål. De øvrige 120 hengestengene blir produserte av Arcelor Mittal i Bresse, Frankrike. Dette er en leveranse til ca 12 millioner kroner. www.vegvesen.no har mer.

04.01.2010: Programvare
Gratis beregningsprogram for Mcr
Eurokode 3 del 1-1: NS-EN 1993-1-1 gir ingen informasjon om beregning av det ideelle moment ved vipping, Mcr. Man er derfor henvist til faglitteratur. Mcr er basert på brutto tverrsnittsegenskaper og tar hensyn til lastforhold, virkelig momentfordeling og sideveis fastholdelse. CTICM (FR) har publisert en ny versjon av programmet LTBeam for beregning av Mcr. Det kan lastes ned fra her: www.stalforbund.com

04.01.2010: Regelverk
Gratis Eurokode 3 og 4 beregningsprogram
Du har sikkert sett logoen til Access-steel mange ganger, men har du forsøkt å registrere deg? Du vil da få tilgang til mange eksempler på dimensjonering iht Eurokode 3 og 4. Du kan også laste ned gratis programvare. Klikk her: www.access-steel.com. Dersom du ikke finner fram til programvaren kan vi sende deg en lenke for nedlasting av programmet; skriv til post@stalforbund.com 

03.01.2010: Bygg
I morgen åpner verdens høyeste bygg
I morgen åpner kjempetårnet Burj Dubai. Det har lenge vært klart at dette vil bli verdens høyeste bygg, men ingeniørene vil ikke ut med den nøyaktige høyden. - Det er hemmelig. Klienten, Emaar Properties, vil bare la oss si at det er høyere enn 800 meter høyt, sier William Baker i Skidmore, Owings and Merrill LLP, som har designet skyskraperen. Bygget har over 160 etasjer, og inneholder om lag 1100 leiligheter. De nederste etasjene skal brukes til et luksuriøst Armani-hotell. Utsiden av tårnet, som stort sett er dekket av glass og stål, har et areal tilsvarende 17 fotballbaner. Det vil ta seks til åtte uker å vaske hele fasaden. Heisene, som kjører opp til 40 km/t, bruker rundt to minutter til toppen av bygget. e24.no har mer.

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 30 mai 2010