AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google


Nyheter september 2006

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

29.09.2006: Offshore
Gjøa-kontrakt til Aker Kværner

Aker Kværner har undertegnet en intensjonsavtale verdt 8 mrd kroner for bygging av en halvt nedsenkbar produksjonsplattform på det Statoil-opererte Gjøa-feltet utenfor Florø. Endelig kontrakt er ventet signert i løpet av oktober, men arbeidet skal starte opp umiddelbart. Aker Kværner får ansvaret for detaljprosjektering, innkjøp, bygging og sammenstilling av dekk samt sammenstilling av dekk og skrog på Gjøa-plattformen. Dekket på plattformen kommer til å bli 110 m langt og 85 m bredt. Plattformen vil veie i underkant av 20.000 tonn, og skroget 14.200 tonn. petromagasinet.no har mer.

28.09.2006: Byggevarer
E.A.Smith AS overtar Scancoil

E.A.Smith AS i Trondheim overtar med virkning fra 1. okt samtlige aksjer i Scancoil AS i Horten. Scancoil er et stål servicesenter innenfor tynnplateprodukter i Norge og Sverige. Scancoil AS hadde i 2005 en omsetning på ca 110 millioner kroner og har hatt stabile resultater over en lengre periode. Les hele pressemeldingen her.

28.09.2006: Stadion
Slik blir Sveriges nye superstadion

Svenskene sparer ikke på noe når de nå for alvor setter i gang byggingen av en ny nasjonalarena i Solna, Stockholm. Ifølge Aftonbladet.se har arkitektene blitt inspirert av Amsterdam Arena, Millennium Stadium, Coventrys nye arena og nye Wembley. Det skal legges naturgress på stadion, og publikumskapasiteten vil være på 50 000 tilskuere. De første spatakene tas i 2008 og i 2011 skal alt stå klart. Taket over tribunene skal kunne skyves over hele banen. Dermed kan arenaen brukes til konserter, også utenom sommermånedene. De totale kostnadene vil være på 1,6 milliarder norske kroner. dagbladet.no har mer.

27.09.2006:
Bangkoks nye stolthet

Den nye flyplassen i Bangkok åpner i morgen. Flyplassen som har mulighet til å ta imot 45 millioner passasjerer i året og 76 fly i timen, har verdens høyeste kontrolltårn (132,2 meter) og en terminalbygning på 563.000 kvm. Det foreligger allerede planer om en utbygging som vil sørge for at flyplassens kapasitet økes til 100 millioner passasjerer årlig. Den nye flyplassen, Suvarnabhumi , er utført i stål og glass og ligger omtrent 25 km fra sentrum. Inntil videre må reisende ta seg til flyplassen med buss eller taxi. Flytoget som er under bygging står trolig ikke ferdig før om et år. Kilde db.no

27.09.2006: Prognosesenteret
Det Nordiske byggmarkedet fortsetter å vokse!

At de fleste delmarkedene går bra for tiden er det ingen tvil om. De økonomiske forutsetningene er uvanlig positive i hele Norden, det er både lav inflasjon og høy tilvekst. Historisk sett har disse to faktorene sjelden vært å se samtidig. Dette har en gjennomgående positiv effekt på byggmarkedet. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

27.09.2006: Forening
Kjetil Myhre ny Vice President i ECCS

På ECCS (The European Convention for Constructional Steelwork) sitt årsmøte i Brasov, Romania, 22. september, ble Jean-Baptiste Schleich (Luxembourg) utnevnt til ny ECCS President, og Kjetil Myhre, daglig leder i Norsk Stålforbund (Standard Norge), ble utnevnt til ny Vice President for perioden 2006-2007. Formann i Technical Meeting under neste årsmøte i Luxembourg i 2007 vil bli Professor Gerhard Sedlacek (DE). Norsk Stålforbund er gjennom Den norske Stålgruppen fullt medlem i ECCS. Den Norske Stålgruppen er en interesseorganisasjon for mekaniske verksteder og stålentreprenører som leverer stålkonstruksjoner til bygg og industri. Red

26.09.2006: Stål
Rustfri stålrekord 
Det har aldri vært produsert så mye rustfritt stål som i årets seks første måneder. Den globale produksjonen av rustfritt stål var på 13.873 mill tonn. Dette er en økning på 6,5 % sammenlignet med samme periode i fjor. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

25.09.2006: Studiereise
40 deltok på studietur til Nederland
Norsk Stålforbund og Stålbyggnadsinstitutet (SBI) arrangerte faglig studiereise til Rijssen i Nederland 13-16. september i samarbeid med maskinprodusentene Voortman BV og Gietart BV. Det deltok 40 personer, nøyaktig 20 fra hver av Sverige og Norge. De fleste deltakere var stålbyggere og ingeniører. Det var en meget velorganisert tur i høyt tempo og med mange inntrykk. Servicen var fantastisk og det kunne virke som om noen hadde kontakt med høyere makter og bedt om godvær i tre dager til ende. Red.

22.09.2006: Stadion
Skanska bygger Yankee Stadium
Skanska har fått to kontrakter på den nye Yankee Stadium som skal bygges i Bronx, New York. Det første oppdraget gjelder levering og oppføring av stålbjelker. Skanska har også fått peleoppdraget. Stålarbeidet innledes 2007 og New Yankee Stadium skal være klar till sesongstart 2009. Prosjektet gjennomføres av Skanska USA Civil, som de siste årene har bygget flere store idrettsstadioner i USA. newsonline.se har mer.

21.09.2006: Bygg
Hemmelig forlik om busstasjonen
Det blir ikke noen rettssak om den nye busstasjonen på Strømsø. Kommunen har nylig inngått hemmelig forlik med sine motparter. Etter at byggingen av den nye busstasjonen var kommet godt i gang i 2004, ble det oppdaget omfattende rustangrep samt manglende avstivninger. Det endte med at taket ble revet og satt opp igjen. Ombyggingen og forsinkelsen medførte ekstrautgifter på 2,4 millioner. Drammen kommune mente det var begått en prosjekterings- og konstruksjonsfeil og at Reinertsen Engineering og forsikringsselskapet Gjensidige måtte dekke ekstrautgiftene. dt.no har mer.

21.09.2006: Ståltilvirker
Stålpartner til Tassebekk
1.desember flytter Stålpartner inn i nye 3.800 kvm lokaler på Tassebekk Industriområde i Stokke. Selskapet utfører diverse stålarbeider som skjeletter til næringsbygg, rekkverk, trapper osv. Staben skal økes til 16 på Tassebekk. Det er Cosmic Bygg som reiser den store næringsbygget. Cosmic skal også være eier gjennom selskapet Kosmos AS, og leier ut til Stålpartner. På toppen av det hele er Cosmic også hovedaksjonær i Stålpartner. Stålpartner omsatte for cirka 20 millioner kroner i 2005, og omsetningen i år har økt, forteller daglig leder Sigmund Granli. tb.no har mer.

20.09.2006: Landbruksbygg
Tilbyr nøkkelferdig fjøs
FKT Maskin AS i samarbeid med Smith Byggern og DeLaval, lanserer et helt nytt konsept der bonden får levert et nøkkelferdig fjøs. FK Systemfjøs, er et system der Felleskjøpet i samarbeid med de to øvrige samarbeidspartnerne, påtar seg ansvaret for prosjekt- og byggeledelse for hele byggeperioden. Det er tre ulike alternativer som alle er designet for å slippe inn mest mulig dagslys. Selve bærekonstruksjonen er basert på stål, og fjøsrommet er søylefritt. fk.no har mer.

20.09.2006: OL-arena
Utvises trolig før OL
Bygningsarbeiderne på "Fugleredet", Kinas nye nasjonalstadium, har hastverk med å få opp det imponerende byggverket. Lenge før OL tar til i 2008, blir de trolig kastet ut av byen for å gjøre Beijing mest mulig ren og ryddig innen lekene tar til. - Faktisk er jeg ganske stolt, sier Hong Ming. Den 26 år gamle ingeniøren sitter på et rustent stålrør og ser smilende opp på et sammensurium av stål og betong. De 42 000 tonnene med stål danner en kurv, et rede som i august 2008 skal ønske 91 000 tilskuere velkommen til Beijing-OL. aftenposten.no har mer. Lenke til OL i Beijing 2008

19.09.2006: Kurs
Direktivet for trykkpåkjent utstyr
På Standard Norge sitt kurs 10. og 11. oktober på Gardermoen vil Linde AG redegjøre for hvordan de møter utfordringene i direktivet for trykkpåkjent utstyr (PED). Kurset som omfatter erfaringer fra bruk av direktivet for trykkpåkjent utstyr, ble arrangert i fjor, men oppslutningen tilsa at det er behov for mer informasjon om emnet. Kurset har denne gangen fått et videre perspektiv ved at EU-kommisjonen ved Z. Dakäi vil stå for åpningsforedraget. Representanter for en rekke bransjer som er berørt av forskriften, vil redegjøre for sine erfaringer og hvilke utfordringer denne gir. Program her.

18.09.2006: Konferanse
Olympiastadion i BerlinÅrets viktigste begivenhet
Norsk Ståldag som i år arrangeres for 18. gang, finner sted 12. oktober på Grand Hotell i Oslo. Årets temaer er av stor aktualitet med fokus på energi, verkstedindustri, økonomi, materialer & trender, nye byggverk og tekniske foredrag. Det blir dessuten besøk av Diplomingeniør Knut Göppert i Schlaich Bergermann und Partner som blant annet har designet nytt tak over Olympiastadion i Berlin. Arrangør, Norsk Forening for Stålkonstruksjoner, er i år 20 år og markerer dette med en jubileumsbankett samme kveld. Programmet kan sees her.

18.09.2006: Bygg og anlegg
Tidenes byggeboom
Boligbyggingen ser ut til å øke med 7,5 % i 2006. Næringsbygg øker enda mer. Kapasiteten i bygg er fullt utnyttet. –Nå må det offentlige vise evne til langsiktig planlegging, sier adm. direktør i Byggenæringens Landsforening (BNL), Sverre A. Larssen. Aktiviteten i bygge- og anleggsnæringen har aldri vært høyere enn i dag. I løpet av 2006 vil det bli påbegynt 34.000 nye boliger og 3,16 millioner kvm nye næringsbygg. Samtidig øker investeringene i vei og bane. Det viser prognoserapporten som er utarbeidet av Byggenæringens Landsforening i samarbeid med Prognosesenteret. Byggaktuelt har mer.

15.09.2006: Kurs
Samvirkekonstruksjoner av stål og betong 
Samvirkekonstruksjoner av stål og betong anvendes i økende grad i broer og bygninger. Hensikten med samvirkekonstruksjonene er å koble de ulike materialkomponenter på en slik måte at man får en kostnadseffektiv konstruksjon. Den 4. oktober arrangeres kurs i prosjektering av samvirkekonstruksjoner av stål og betong. Kurset finner sted i Rica Victoria Hotell i Oslo. På kurset vil man få en innføring i analyse og dimensjonering av samvirke -bjelker, -søyler og -plater, med utgangspunkt i Eurocode 4 (NS-EN 1994). Kurset omfatter også samvirkeplater. Foreleser på kurset er Professor Per Kristian Larsen, Institutt for konstruksjonsteknikk, NTNU. Program her.

15.09.2006: Bygg
Karmøy-bedrift bygger aluminiumsverk på Island 
Framtiden til aluminiumsverket på Karmøy er uviss. Men Grenland KSI i Skudeneshavn er godt i gang med en storordre til et nytt, gigantisk aluminiumsverk på Island. Hver fjortende dag helt fram til og med juni neste år skal det gå skipslaster med utstyr fra Skudeneshavn til Island. Konstruksjonene er i stål og skal ha flere ulike funksjoner i det nye aluminiumsverket. De skal være strømførende anodeoverbygg og skal samtidig gi automatisk dosering av viktige råstoffer til hver ovn eller celle i det nye verket. aftenbladet.no har mer.

14.09.2006: Offshore
Volve ut fra Thailand
Vetco Aibel sitt verft i Thailand ble redningen da moduler til Volve-utbyggingen skulle produseres. Nå har modulene nettopp startet en 40 dagers reise på skip til Haugesund. Mens produksjonsskipet «Alvheim» blir bygd ferdig i dokken hos Vetco Aibel på Risøy i Haugesund, skal produksjonsriggen til Volve-feltet skli opp på siden av «Alvheim» og gjøres klar for sammenkopling i slutten av neste måned. - Det var en forutsetning for at vi kunne ta på oss jobben med Volve at fabrikasjonen kunne skje ved Vetco Aibels verft i Thailand, sier adm. dir. Erling Matland i Vetco Aibel. Han legger til ingeniørarbeidet er gjort i Norge. aftenbladet har mer.

13.09.2006: Anlegg
Årets vakreste vei 
Statens vegvesen har bestemt at Vakre vegers pris 2006 går til fylkesveg 365 fra Bulandet til Værlandet i Sogn og Fjordane. - I et naket og sårbart landskap har man bygd en vei som er et vakkert møte mellom det menneskeskapte og den storslåtte naturen. Veien er preget av det enkle og rene, både i utforming av buene, materialbruk og veiens sideterreng, heter det i juryens grunngivelse. Veien var ferdigstilt i 2003 etter en byggeperiode på to år. Strekningen bindes sammen av seks broer med total lengde på 986 meter. Broene er bygget med stålkasser i spennene, landkar og brudekke av betong. De er også malt i en blågrå farge for å gli naturlig inn i omgivelsene. TU har mer.

12.09.2006: Bru
Utsatte Ypsilon
Fristen for den åpne anbudskonkurransen, der Drammen kommune har invitert entreprenører til å bygge gangbroen Ypsilon, er forlenget med en uke. Den opprinnelige fristen var satt til 11. sept klokken 1200. Årsaken er at det er hektiske tider i markedet, og mange av entreprenørene har mye å gjøre. Ypsilon, den elegante gangbroen over Drammenselva, vil få et tårn med to skråstilte master. Hovedspennet på 90 m og sidespennene på 56 m, danner en Y. Brua blir 115 m lang med en lett, elegant og hvitmalt stålkonstruksjon. Ny anbudsfrist er 18. sept kl. 1200. dt.no har mer.

11.09.2006: Stål
Kraftig økning i Kinas ståleksport
Kinas stålproduksjon har økt kraftig med tilhørende økning i eksporten så langt i år. Det viser foreløpige tall fra kinesiske tollmyndigheter som bransjenettstedet MySteel har fått tilgang til. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

09.09.2006: WTC-katastrofen
Nye World Trade Center
Utkastene til nye World Trade Center ble presentert den 7. september, nesten fem år etter angrepet på de berømte tvillingtårnene i New York. Nye World Trade Center vil bestå av høye kontorbygninger samt et historisk senter. Den høyeste, Freedom Tower vil bli like høy som World Trade Center en gang var, 417 meter høy. Men ei antenne vil strekke seg 541 meter over bakkenivå. De tre andre skyskraperne vil bli 382.2, 352 og 288.7 meter høye. Byggevirksomheten har allerede begynt for Freedom Tower, selve signalbygget på Ground Zero, og den vil stå ferdig i første kvartal 2011. De tre andre skyskraperne, med museer og historisk areal på Ground Zero skal etter planen stå ferdig i 2012. Stålforum har mer.

08.09.2006: Metaller
Spår kraftig fall i metallprisene
Metallprisene kommer til å falle markert frem mot 2010, ifølge en analyse fra Det internasjonale pengefondet (IMF). Den kraftige prisoppgangen på råvarer de siste tre årene har nådd et nivå som ikke kan opprettholdes. Resultatet vil være et markert prisfall, spesielt på metaller, frem mot 2010, fremgår det av en studie som IMF har gjort i forbindelse med fremleggelsen av en ny prognose for verdensøkonomien i neste uke. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

07.09.2006: Bygg
Stor industrihall i stål ute på anbud
Det inviteres til åpen anbudskonkurranse: Oppføring av en ny isolert industrihall i stål, 34x86m og med høyde 22,7 m + sidebygg og kranbaner. Tilbudet skal omfatte prosjektering og oppføring av bygningsmessige arbeider for selve stålhallen over grunnmur. Kommende Byggeprosjekter har mer.

07.09.2006: Maling
Lakk med raps
Rapsolje erstatter organisk løsningsmiddel i en lakk for stålplater utviklet av Akzo Nobel i samarbeid med svenske Lantmännen, SSAB og Kungliga Tekniska Högskolan. Ved å tilsette RME, rapsmetylester, får man en billigere og mer miljøvennlig løsning sammenlignet med å bruke organiske løsningsmidler. Lakken er testet i flere år og den har vist seg å ha meget gode egenskaper, bl. a. så fordamper ikke oljen. Under herdningen blir det i stedet en del av fargesjiktet og fester seg på stålplatene. prosessindustrien.no har mer.

06.09.2006: Bygg
Byggeboom skaper entreprenør-mangel
Hammerfest kommune lyste ut et anbud på kulturhuset, men fikk inn bare ett anbud. – Nå har kommunen gitt opp hele anbudsrunden, sier kultursjef Gerd Hagen. – Ja, det er jo veldig beklagelig, med at det er stor byggeaktivitet i Norge og ikke minst i Hammerfest, sier Hagen. Hun sier det tydeligvis ikke er nok entreprenører til å komme med tilbud. nrk.no har mer.

05.09.2006: Hotell
Et hav av muligheter
Det er intens konkurranse om det første undervannshotellet i verden. En amerikansk mangemillionær, Bruce Jones, har kastet 233 mill. kr. inn i et hotellprosjekt på en øy ved Fiji med 20 suiter 13 meter under havoverflaten. Prosjektet, Poesidon Undersea Ressort, skal plasseres i lagunen med utsikt til fisker og korallrev. Gjestene ankommer suitene med heis. Hver suite er på 50 kvm og kan leies for litt over 9.000 kr. Undervannshotellet ventes å åpne i 2008. Byggherrens neste prosjekt ligger lenger ut i Stillehavet, på 300 m dybde, hvor man ankommer med ubåt. Bygnet har mer.

04.09.2006: Standard
Interaktiv Eurokode-dimensjonering publisert !
Endelig er det interaktive programmet for dimensjonering etter nye Eurokoder tilgjengelig på nett. Ved å klikke deg inn på Access-STEEL sin hjemmeside f. eks. her, kan du laste ned programmet. (Du må først ha registrert deg med epost-adresse). Velg "downlad" i step 1 og deretter i step 4. Du kan åpne og kjøre programmet offline fra TEDD-iconet på dekstop. Dobbeltklikk eller velg "calculate" på eksempelet du ønsker å dimensjonere. Du kan også lagre og skrive ut beregningene. Red.

04.09.2006: Anlegg
Ny bru over Lågen
Motorveien vil kreve ny bru over Lågen, bare et steinkast fra den nåværende, ifølge byggeleder Dag Arne Tangen. Brua, arkitekttegnet og konstruert i stål (fagverksbro), blir 150 meter lang. Brukarene skal opp ved elvebredden hele 80 meter fra hverandre, av hensyn til elva og miljøet. sb.no og op.no har mer.

04.09.2006: Arrangement
Vellykket Temadag i Sandefjord
Det var mange som hadde funnet veien til Sandefjord og Temadag torsdag i forrige uke. Det var strålende vær da deltakerne møtte fram på Kilen Brygge for å beskue det flotte leielighetsprosjektet i sjøkanten. Til sammen 48 personer deltok på arrangementet som hadde mange aktuelle temaer om stål og stålkonstruksjoner på programmet. Det hele ble avsluttet med middag på Rica Park Hotell. Red

02.09.2006: Bygg
Vurderer å flytte UD til Vestbanen 
De nåværende lokalene i Victoria terrasse er for små for Utenriksdepartementet. Nå er UD i dialog med Statsbygg om å flytte til Vestbanen. Det bekrefter byråd for byutvikling i Oslo, Grete Horntvedt (H). - Hvis UD bestemmer seg for dette, tar byen imot med åpne armer, sier hun. Rundt den fredede Vestbane-bygningen på Aker Brygge i Oslo skal det komme fire, store bygninger. Det ene skal være et kulturbygg med bibliotek, museum og kino. De tre andre er regulert til næringseiendom av ulike slag. Det er en av disse tre eiendommene som kan bli Utenriksdepartementets nye adresse. vg.no har mer.

02.09.2006: Firmanytt
Icopal overtar Noer Bygg
Icopal fortsetter å videreutvikle sitt konsept med komplette tjenester innen tak- og fasadekledning. De har nå inngått en avtale om overtagelse av stål- og metallentreprenøren Noer Bygg AS i Brummunddal. Kilde Byggeindustrien.

01.09.2006: Bygg og anlegg
Vasser i oppdrag - mangler folk
Millionene renner inn i kassa til entreprenørene på Romerike. De kunne tjent enda mer hvis de hadde hatt folk til å gjøre jobbene. – Jeg tror vi kunne ansatt 15–20 mann til, sier Asle Randen, direktør hos Agathon Borgen på Kløfta. Entreprenørselskapet regner med å øke omsetningen med nærmere 40–50 millioner i år. Det er full fart i bygg- og anleggsbransjen, men mangel på arbeidskraft begrenser muligheten til å ta på seg oppdrag. – I tillegg til at vi kunne ansatt flere selv ser vi også tydelig at underleverandørene våre sliter med å skaffe nok folk. Markedet vårt er støvsugd for arbeidskraft, slår Randen fast. rb.no har mer.

01.09.2006: Bygge- og anleggsvirksomhet, ordrestatistikk, 2. kvartal 2006
Prosjektene hoper seg opp i byggenæringen
Tilgangen på nye bygge- og anleggsprosjekter var stor også i 2. kvartal 2006. Verdien av bygge- og anleggsprosjekter i 2. kvartal økte med 6 % i løpet av 2. kvartal og er nå 25 % høyere enn på samme tid i fjor, målt i løpende kroner. Tilgangen på nye boligbygg er fortsatt rekordhøy, samtidig som tilgangen på andre nybygg har økt betydelig hittil i år. Verdien av bedriftenes beholdning av nye boligbygg og andre nybygg er nå henholdsvis 28 og 39 % høyere enn for ett år siden. ssb.no har mer.

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 10 august 2009