AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter september 2009

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

30.09.2009: Bygg
Räddningsskolans nya satsning
Skuddsikre hus for humanitære katastrofeområder som kan monteres på en dag. Det er hva 15 tidligere lærere på Räddningsverket satser på. Deres modulhusløsninger skal fungere som boliger, kontor- og sanitetshus i kriseområder. Husene kan også gjøres skuddsikre vha en lokal oppfinnelse. Fordelen med denne type bygg er at konstruksjonen er lett å bygge, transportere og montere. Se innslaget på TV4 her!

29.09.2009: Bygg
Nordre Jarlsberg Brygge tar form
Det første bygget er i ferd med å reise seg på Nordre Jarlsberg Brygge. Om halvannen uke skal råbygget være oppe. Store prefabrikkerte løsninger i stål og betong heises nå på plass. De første veggene er på plass. Bygg E vil følge hakk i hæl, og innen 10. januar 2010, skal de fire første byggene i byggetrinn en være på plass. Utbyggerne ser optimistisk på fremtidsutsiktene. www.dt.no har mer.

29.09.2009: Anlegg
Befaring av nye Holmenkollen
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner arrangerer et Studiebesøk til nye Holmenkollen onsdag 28. oktober (på Norsk Ståldags dag 2). Det blir buss fra Grand Hotell til Holmenkollen Restaurant der diplomingeniør Florian Kosche og den svenske stålentreprenør LECOR Stålteknik AB vil presentere prosjektet. Deretter blir det befaring på byggeplass. Det hele avsluttes med en felles lunsj. Program og påmelding her.

28.09.2009: Bygg
Skrudde ned kostnadene
I Vestby reises ASKOs nye storlager med en høyde på tretti meter. Da bygget var ferdig prosjektert innebar dette vindkryss i taket til en ½ million. Da satte entreprenør Brick foten ned. Takleverandøren ble utfordret til å tenke nytt, og den utfordringen tok de. Resultatet ble at de skulle bruke seigere og lengre skruer i taket. En øvelse entreprenøren altså sparte ½ million kroner på. www.byggaktuelt.no har mer.

27.09.2009: Anlegg
Ruukki skal bygge ny klaffebru 
Ruukki har signert avtale om konstruksjoner til den nye Kråkerøybrua i Fredrikstad. Ruukkis levering inkluderer stålkonstruksjoner og installasjon til den nye klaffebrua samt stålpeler til brufundamentet. Ordren er verdt ca. 5 millioner euro totalt. Konstruksjonene til den 100 meter lange klaffebrua leveres til Skanska Norge AS og peler til Nordenfjeldske Spunt og Peleservice AS.
Brukonstruksjonen produseres ved Ruukkis verksted i Sandnessjøen og stålpelene kommer fra rørverket i Oulainen, Finland. www.ruukki.com har mer.

25.09.2009: Anlegg
Miljøvennlig Cor-ten stål 
1. okt åpner Hedmarks aller første firefelts vegstrekning med midtdeler. E6 Skaberud - Kolomoen er planlagt og bygget som et trafikksikkert, miljøvennlig og vakkert veganlegg. Statens vegvesen har benyttet Cor-ten stål som er et ”rent og miljøvennlig materiale, samtidig som det er rimelig i innkjøp og enkelt å bevare". www.ostlendingen.no har mer. Kolomoen bru vil bli presentert på Ståldagen.

25.09.2009: Bygg
Ruukki skal bygge for Framo Engineering 
Ruukki er valgt ut som stålleverandør for produksjonsfasiliteter og tilhørende kontor som skal bygges for Framo Engineering AS. Ruukkis leveranser inkluderer design av stålrammer, produksjon og installasjon. Avtalen har en verdi på ca. 4 millioner Euro. www.byggaktuelt.no har mer.

24.09.2009: Konferanse
Ståldag med mange høydepunkter
Det er nå sendt ut invitasjoner per e-post til Norsk Ståldag 2009. Det blir en rekke interessante foredrag om norsk økonomi, Fjordbyen Oslo, miljø, BIM, valg av stål, ny EN 1090, lettprofiler, StatoilHydros nye hovedkontor, Kolomoen bru og Kilden teater- og kulturhus samt utdeling av stålpriser. Ståldagen avholdes 27. okt på Grand Hotel, Oslo. Dagen etter blir det studiebesøk til nye Holmenkollen. Se program her.

23.09.2009: Stål
Produksjonen av rustfritt stål ned 27%
Verdensproduksjonen av rustfritt stål var på 10,8 mill tonn i første halvår i år. Dette var en nedgang på 26,7% fra samme periode i fjor. Alle større regioner utenom Kina viste lavere produksjonsvolumer for første halvår, melder ISSF. Vest-Europa og Afrika hadde 40,5% lavere produksjon, til 2,9 mill tonn. Asia eksklusive Kina produserte 3 mill tonn, hvilket utgjorde en reduksjon på 34% fra 2008. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

21.06.2009: Pris
Europeisk studentpris til Knut Borgen
Knut Borgen ble tildelt ”European Student Awards for Architectural Design 2009” under en høytidelig seremoni i Barcelona 17. september. Til sammen 6 studenter fra hele Europa ble hedret med hver sin arkitekturpris. Knut G. Borgen ble hedret for sitt arbeid med prosjektet ”Farnes rasteplass” som han lagde i forbindelse med studiokurset Arkitektur i landskap, ved AHO, høsten 2008. Les mer om Knut Borgen her.

18.09.2009: Arkitektur
Ny stålpris til Ypsilon
Gangbrua Ypsilon i Drammen ble tildelt den europeiske prisen ”ECCS European Steel Design Awards 2009” under en høytidelig seremoni i Barcelona 17. september. Til sammen 18 flotte prosjekter fra hele Europa ble hedret med hver sin stålpris. Til stede under prisoverrekkelsen var byggherren, representert ved ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen, utbyggingssjef Bertil Horvli og prosjektleder Sverre Lerbak. Arkitekt var representert ved Arne Eggen i Arne Eggen Arkitekter AS, og Hans Erik Pedersen mottok prisen på vegne av stålentreprenør Ruukki Construction Norge AS. Det ble også delt ut pris til stålkonstruktør Haug og Blom-Bakke AS. www.bygg.no har mer.

16.09.2009: Offshore
Milliardkontrakt til Aker Solutions 
Aker Solutions skal bygge undervannsanlegget til Goliat-feltet i Barentshavet. Kontrakten er inngått med Eni Norge og er verdt rundt 2,3 milliarder kroner. Aker Solutions skal bruke sitt norske produksjonsnettverk for å leveransene. Ventiltrærne skal produseres på selskapets fabrikk på Tranby, kontrollkabler i stål i Moss, mens strukturer og manifolder skal leveres av selskapets verft i Egersund. www.offshore.no har mer.

16.09.2009: Utenrikshandel
Stor nedgang i importverdien av jern og stål
Importverdien av Jern og stål var i august 2009 på 980 millioner kroner mot 1 268 millioner i august 2008. Dette er 288 millioner kroner mindre eller 22,7% lavere enn i august 2008. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

15.09.2009: IT
Statsbygg presser frem BIM
Nå blir det alvor. Statsbygg krever BIM også av entreprenører og underentreprenører når to nye bygg skal opp på Universitetet i Stavanger. Statsbygg har valgt stål og betong med hulldekker. Det ene er på 3717 m2 og det andre er på 491 m2. Det blir tilbudsinnsendelse i februar 2010 og byggestart i juli. Statsbygg vil også kreve FDV-informasjon overlevert som BIM. www.tu.no har mer. På Ståldagen 27. oktober vil dette prosjektet bli presentert. Se programmet her.

14.09.2009: Bygg
Portalbygget på Fornebu
Byggeindustrien siste prosjektpresentasjon er det iøynefallende Portalbygget på Fornebu. IT Fornebus første store nybygg foran det gamle terminalbygget bærer bud om en ny tid. De fire kontorskipene gir store ytterveggsflater og ingen innvendige vertikale føringer. Høy fleksibilitet og stor arealeffektivitet er resultatet. Det skyldes en bærekonstruksjon som tidligere ikke har vært brukt her til lands. www.bygg.no har mer.

11.09.2009: IT
Graphisoft og Tekla inngår samarbeidsavtale
- Graphisoft og Tekla inngår samarbeidsavtale for å tilby best-in-class BIM løsning. EDR som leverer 3D, 4D og 5D løsninger med programmene SAP2000, Vico Software og Tekla Structures tilbyr ytterligere forbedret funksjonalitet i BIM prosessen ved ett tettere samarbeid med Graphisoft og TEKLA Structures. EDR kjører hver uke flere webinarer på sine BIM løsninger. Dette står å lese i en pressemelding fra EDR. Les mer her

11.09.2009: Byggearealstatistikk, juli 2009
Færre nybygg
Byggearealstatistikken for juli viser lave igangsettingstall i alle sektorer. I årets syv første måneder er det påbegynt bygging av vel 10 600 nye boliger. Det er 24,3 prosent færre enn på samme tid i fjor. For næringsbygg er det hittil i år igangsatt 1,74 millioner kvadratmeter bruksareal. Det er en nedgang på 24,8 prosent, sammenlignet med perioden fra januar til juli i fjor. www.ssb.no har mer.

10.09.2009: Temakveld
Roterende utstyr og strukturdesign 
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner inviterer til temakveld, onsdag 7. oktober i Oslo. Vibrasjoner grunnet roterende utstyr er meget aktuelt tema for spesielt offshorekonstruksjoner. Når slik utstyr settes på dekkskonstruksjoner av stål, er resonans og utmatting aktuelle problemstillinger. Kompressorer og generatorer skaper også problematikk mht støy og arbeidsmiljø. På denne temakvelden vil det bli gitt en innføring i problemet, analysemetoder og design eksempler. Program og påmelding her.

09.09.2009: Tidsskrift
Annonsere i Nordens største stålmagasin
Dersom du er interessert i å annonsere for din bedrift eller dine produkter i nr 3 av tidsskriftet Nyheter om Stålbyggnad, så må du bestille plass senest i morgen kl. 16. Bladet utgis i Sverige og Norge i et opplag på mer enn 7.000  eksemplarer. Lesere er alle som på en eller annet måte er aktive i stålmiljøet, eksempelvis Konstruktører, Arkitekter, Stålgrossister og stålprodusenter, Byggherrer, Bestillere, Entreprenører, Verksteder med flere. Les mer her.

04.09.2009: Anlegg
Vannvittigland åpner neste år
Dyreparken i Kristiansand bygger nytt stort badeland som skal åpne neste sommer. Vannvittigland med spektakulære sklier, vannrutsjebaner og Lazy River er Dyreparkens største enkeltinvestering noensinne. Et 10 mål stort område vil bli spekket med innendørs og utendørs vannaktiviteter. Kapasiteten vil bli så stor at det kan være opptil 3000 mennesker samtidig i alle skliene og attraksjonene. www.nrk.no har mer.

04.09.2009: BA-virksomhet, ordrestatistikk, 2. kvartal 2009
Ordrereservene på stedet hvil
Ordrereservene for bygge- og anleggsnæringen totalt er uendret siden forrige kvartal. Entreprenørenes tilgang på nye prosjekter økte i 2. kvartal i år. Bygge- og anleggsnæringens ordrereserver i 2. kvartal – målt i løpende kroner - viser ingen endring fra forrige kvartal, men er 19% lavere enn i samme kvartal 2008. www.ssb.no har mer.

02.09.2009: Anlegg
EM-utbygging av Lerkendal
Å midlertidig utvide Lerkendal stadion fra 21 600 til 31 700 seter til bruk under EM i 2016 vil koste 643 mill kroner. Rosenborg ønsker å benytte Sandwich Plate System til de demonterbare seksjonene. Dette innebærer prefabrikkerte sittetribuner i stål. De er designet for å matche internasjonale arenaer og byggestandarder mtp strukturell styrke og sikkerhet og publikumskomfort. www.rbkweb.no har mer.

01.09.2009: Anlegg
Gangbroa "Stasjonsinngang Øst" lanseres 
Fagverket til den 213 meter lange gang- og sykkelbroa over sporene på Oslo S er nå i ferd med å monteres. Ved hjelp av midlertidige lagre på de 7-tall-formede pilarene lanseres stålfagverket på plass. Det første fagverket lanseres fra landkaret i sør. På "Åpen dag" i Bjørvika tok Marshol flere bilder av broa som han har lagt ut på SkyscraperCity. Se bildene her. Les om prosjektet på sidene til Bjørvika Utvikling, her.

Nyhetsarkiv
År 2010 År 2009

Nyheter mars 10 
Nyheter februar 10 
Nyheter januar 10
 
Nyheter desember 09 
Nyheter november 09 
Nyheter oktober 09
 
Nyheter september 09 
Nyheter august 09
 
Nyheter juli 09 
Nyheter juni 09 
Nyheter mai 09 
Nyheter april 09 
Nyheter mars 09 
Nyheter februar 09 
Nyheter januar 09
 
År 2008 År 2007 År 2006

Nyheter desember 08 
Nyheter november 08 
Nyheter oktober 08
 
Nyheter september 08 
Nyheter august 08 
Nyheter juli 08 
Nyheter juni 08 
Nyheter mai 08 
Nyheter april 08
Nyheter mars 08
Nyheter februar 08
Nyheter januar 08
 

Nyheter desember 07
Nyheter november 07
Nyheter oktober 07
Nyheter september 07
Nyheter august 07
Nyheter juli 07
Nyheter juni 07
Nyheter mai 07
Nyheter april 07
Nyheter mars 07
Nyheter februar 07
Nyheter januar 07
Nyheter desember 06
Nyheter november 06
Nyheter oktober 06
Nyheter september 06
Nyheter august 06
Nyheter juli 06
Nyheter juni 06
Nyheter mai 06
Nyheter april 06
Nyheter mars 06
Nyheter februar 06
Nyheter januar 06
År 2005 År 2004 År 2003

Nyheter desember 05
Nyheter november 05
Nyheter oktober 05
Nyheter september 05
Nyheter august 05
Nyheter juli 05
Nyheter juni 05
Nyheter mai 05
Nyheter april 05
Nyheter mars 05
Nyheter februar 05
Nyheter januar 05

Nyheter desember 04
Nyheter november 04
Nyheter oktober 04
Nyheter september 04
Nyheter august 04
Nyheter juli 04
Nyheter juni 04
Nyheter mai 04
Nyheter april 04
Nyheter mars 04
Nyheter februar 04
Nyheter januar 04
Nyheter desember 03
Nyheter november 03
Nyheter oktober 03
Nyheter september 03
Nyheter august 03
Nyheter juli 03
Nyheter juni 03
Nyheter mai 03
Nyheter april 03
Nyheter mars 03
Nyheter februar 03
Nyheter januar 03

År 2002

År 2001

 År 2000

Nyheter desember 02
Nyheter november 02
Nyheter oktober 02
Nyheter september 02
Nyheter august 02
Nyheter juli 02
Nyheter juni 02
Nyheter mai 02
Nyheter april 02
Nyheter mars 02
Nyheter februar 02
Nyheter januar 02

Nyheter desember 01
Nyheter november 01
Nyheter oktober 01
Nyheter september 01
Nyheter august 01
Nyheter juli 01
Nyheter juni 01
Nyheter mai 01
Nyheter april 01
Nyheter mars 01
Nyheter februar 01
Nyheter januar 01

Nyheter nov-des 00
Nyheter sep-okt 00
Nyheter juli-aug 00
Nyheter mai-jun 00
Nyheter mar-apr 00
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 03 januar 2010