AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter desember 2010

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

27.12.2010: Faglitteratur
Ny lærebok for dimensjonering av platebjelker
ECCS har nå utgitt den tredje læreboken i en serie "manualer" for dimensjonering av stålkonstruksjoner ihht nye Eurokoder. Denne boka omfatter Eurokode 3 Del 1-5: Plater påkjent i plateplanet. Hovedformålet med boka er å gi praktiske råd til design av platekonstruksjoner for korrekt og effektiv anvendelse av EN 1993-1-5. Effekt av medvirkende flensbredde såvel som plateknekkings-problemer på grunn av direkte belastninger, skjærkrefter, tverrlaster og samspillet av disse effekter er dekket. Boka inneholder også en redusert spenningsmetode og en tilnærmet element-metode for plateknekking. Boka har et stort antall illustrerte eksempler, deriblant to komplette eksempler på kranbanebjelke og en brokasse.
• Se forord og innholdsfortegnelse her
• Publikasjonen kan bestilles her
22.12.2010: Bygg
Massivt tre 10 mill dyrere enn stål og betong
NSBs nye kompetansesenter på Sundland er blant landets mest energieffektive. Et vanlig norsk undervisningsbygg bruker gjennomsnittlig 240 kwt/m2/år. Da NSB-skolen ble planlagt forlangte ROM Eiendom å komme under 100, og endret dette til 80 under prosjekteringen. Nå ligger de an til å komme ned i cirka 70 kwt/m2/år. I de første skissene ble skolen tegnet i massivt tre. Beregningene viste en ekstra kostnad på ti millioner kroner. Dermed ble det en konstruksjon i betong og stål, med fasade i teglstein. www.aktuell.no har mer.
21.12.2010: Bygg
CE-merking starter 1. januar
CEN har nå fastsatt at man kan begynne å CE-merke stål- og aluminiumskonstruksjoner fra og med 1. januar 2011. Dette er kunngjort i Official Journal. Videre er det bestemt at det fra 1. juli 2012 blir obligatorisk med CE-merking. Reglene for CE-merking og deklarering står i tillegg ZA i NS-EN 1090 Del 1: Krav til samsvarsvurdering av lastbærende komponenter. Dette betyr at verkstedene innen 1. juli 2012 må sertifisere seg for fortsatt å kunne levere prefab stål og aluminium til det norske og europeiske markedet. Dersom du har spørsmål, skriv til post@stalforbund.com
20.12.2010: Bygg
Veidekke bygger hovedkontor for Statnett
Veidekke Entreprenør har skrevet kontrakt med Avantor om oppføring av nytt hovedkontor for Statnett i Nydalen i Oslo. Kontraktssummen er 380 mill kroner. Kontorbygget blir på 28.000 m2 med 7 etasjer over bakken og 3 kjelleretasjer. Det er lagt vekt på optimal komfort og minimalt energiforbruk. Energi til oppvarming og kjøling leveres ved bruk av energibrønner i fjellgrunnen. Byggingen starter i februar, og skal være avsluttet ved utgangen av 2012. Kommende byggeprosjekter har mer.
19.10.2010: Tidsskrift
Stålbyggnad nr. 4 utgitt
Tidsskriftet "Nyheter om Stålbyggnad" nr 4 er nå utgitt. Hovedartikler i dette nummeret er The Helix Bridge i Singapore, Waterfront i Stockholm "En skinande fasad i rostfritt stål", BE Group förvärvar Lecor Stålteknik, Kvalitetskontroll av stålkonstruktioner enligt EN 1090-2, Historien om Eurokode 3 kort fortalt, Kasper Salin-priset till spännande stålkonstruktion og Brandangersundbrua – utfordrende design og montering. Under temaet "Stål gör det möjligt" er det presentasjon av Sørmarka Flerbrukshall i Stavanger, IKEA-Sørlandet og NMD-BYGGET. Det er også mange interessante nyhetsnotiser. Stålbyggnad nr 4 kan sees her.
17.12.2010: Energibygg
Første A-bygg i Trondheim - et stålbygg
Nedre Flatåsen Barnehage, som ble offisielt innviet av ordfører Rita Ottervik i går, er det første bygget oppført for Trondheim kommune med energiklasse A. Barnehagen er bygget av Veidekke, som har redusert energiforbruket betydelig takket være kompetanse, god planlegging og en svært beskjeden merkostnad som blir nedbetalt i løpet av få år. Barnehagen, som er tegnet av Kvadrat AS, tilfredsstiller kravene til energiklasse A med et beregnet energiforbruk på 86 kwt/m2 /år. Ivar Moum Byggefirma har levert stålkonstruksjonene. www.tu.no har mer.
14.12.2010: Energibygg
NSB først med energiklasse A - et stålbygg
NSB Kompetansesenter på Sundland som ble åpnet forige uke, er Norges første næringsbygget i energiklasse A. Bygget er utviklet av alt.arkitektur as i samarbeid med byggherren ROM Eiendom og OKK entreprenør as. – Vi er fornøyde med resultatet, som blant annet innebærer at vi har fått et energiforbruk på under 70 kWh per kvm per år, forteller Einar H. Lunøe fra alt. arkitektur, som har tegnet huset. – Energiforbruket tilfredsstiller kravene til passivhus og reduserer energikostnadene med 1,25 millioner kroner i året. www.arkitektnytt.no har mer.
10.12.2010: Bygg
Faktor Eiendom er i rute i Bergen
Faktor Eiendom skal levere 727 studentleiligheter til Bergen. Nå er første lass på vei. Faktor Eiendom har tidligere meldt kontrakt om produksjon og levering av totalt 727 student-leiligheter til Studentsamskipnaden i Bergen. De første modulene fra Faktor Industrier for 60 av disse leilighetene skipes lørdag 11. desember, og skal være fremme mandag 13. desember. - Vi er svært glade for at fremdriften i prosjektet er god og at denne viktige første leveringen blir gjennomført, sier Faktor-sjefen Per Gunnar Rymer. Kilde Hegnar.no
09.12.2010: Anlegg
Full klaff i Fredrikstad
Torsdag ble klaffene til ny Kråkerøy-forbindelse montert. - Til våren er det mulig å gå tørrskodd over Vesterelva. Det er store mengder stål og betong som sørger for at det fra våren av skal bli muligheter for å både kjøre og gå fra den gamle NTP-tomta til den kommende fylkesscenen på Værste-området. Onsdag og torsdag kom bruklaffene på plass, og fredag kommer bommen på hele 54 meter på plass. Brua er levert av Ruukki Construction. Få en forsmak på hvordan opplevelsen kan bli. Se bildene her.
08.12.2010: Nybygg
Sarpsborg 08s nye stadion
Slik kan Sarpsborgs 08s nye stadion bli seende ut i fremtiden. Eliteseriespill er i boks og nå er Sarpsborg 08 i gang med å planlegge den nye hverdagen i den øverste divisjonen. Klubben skal søke NFF om dispensasjon til å bruke dagens stadionanlegg, men på sikt er drømmen å få bygge opp en ny arena i Sarpsborg. Nå presenterer Sarpsborg 08 tegninger av det som kan bli klubbens nye stadion. Kommende byggeprosjekter har mer.
07.12.2010: Nybygg
Ny idrettshall
Det inviteres til å gi tilbud på anskaffelse av en idrettshall. Bygningen har ca 1300 m2 golvflate, hvorav selve hallen utgjør ca 650m2, det resterende arealet er garderober, kontorer o.a. som oppføres i to plan. Kommende byggeprosjekter har mer.
06.12.2010: Nybygg
Ny handelskoloss på Økern
Byrådet hopper bukk over protestene, og gir klarsignal for massiv utbygging på Økern. Steen & Strøm vil bygge et nytt kjøpesenter med 60.000 kvm shopping, badeland og kulturtilbud på Økern. Da Plan- og bygningsetaten behandlet planen tidligere i år, kom de til at 25.000 kvm fikk være nok. Men nå kommer byrådet med en mellomløsning. Utbygger får lov til å smelle opp 55.000 kvm med shopping. Kommende byggeprosjekter har mer.
06.12.2010: Nybygg
Nordea inn i "Krystallklar"
KLP Eiendom har inngått leieavtale med Nordea om leie av 22.000 kvm i Biskop Gunnerus gate 14b. Nordea melder at 1.500 ansatte skal flytte inn i de nye lokalene, når det er ferdig bygget i 2015. De nye lokalene ligger i Oslo sentrum, ved siden av Oslo S. KLP har planlagt et bygg på tomten der Postens Brevsenter har ligget. Nordea har avtalt å leie 22.000 kvm, tilsvarende rundt en tredel av bygget. Kommende byggeprosjekter har mer.
02.12.2010: Stadion
Verdens letteste OL-stadion tar form
Når den nye Olympic Stadium i London står ferdig til neste år vil den være verdens letteste OL-stadion. “Bare” 10.000 tonn med stål blir brukt til å bygge kjempearenaen som vil ha plass til 80.000 tilskuere. Sommer-OL i London går av stabelen i juli 2012 og innen den tid vil den gamle industritomten i Stratford være ugjenkjennlig. Det som en gang var et industrielt og øde landskap i en sosialt belastet bydel av øst-London vil fremstå som en grønn og frodig olympiapark. www.byggaktuelt.no har mer.
02.12.2010: Kunngjøring av konkurranse
Ny nettverksbru skal bygges!
Ved Sjøåsen i Namdalseid kommune skal det bygges ny Åsnes bru over Årgårdselva. Den nye brua skal bygges som en nettverksbru i stål og dekke i armert betong. Total lengde er på 111 m. Håkkadalsbrua var den første nettverksbuebrua i Norge. Den ble åpnet i 1963. Den siste var brua over Brandangersundet som ble montert i høst. Brua spenner 220 meter og er Norges lengste nettverksbru. Les mer om anbudskonkurransen her: Kommende byggeprosjekter
01.12.2010: Anlegg
Er dette Norges kaldeste jobb?
På fergekaia på Brekstad i Ørland kommune er et arbeidslag fra Mesta i gang med å klargjøre den digre stålkonstruksjonen. Fergelemmen skal være ferdig montert en gang i neste uke. Den friske brisen driver fuktig og kald over fergeleiet. Håndtering av bart stål gjør ikke jobben varmere for montørene fra Mesta, men de har kledd seg godt. Jobben deres er å montere sammen stålbjelkene til en ny fergelem. De skrur delene sammen med kraftige stålbolter, og metallet er kaldt. www.nrk.no har mer.
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 30 mai 2010