AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter oktober 2010

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

31.10.2010: Konferanse
Foredragene på Norsk Ståldag publisert
Det var mange interessante foredrag på Norsk Ståldag som ble avholdet torsdag 28. oktober på Grand Hotell i Oslo. Du kan nå laste ned foredragene; klikk her.
29.10.2010: Byggearealstatistikk, foreløpige tall, september 2010
Bygger stadig flere næringsbygg
Hittil i år er det påbegynt bygging av nær 2,6 millioner kvm bruksareal til næringsvirksomhet og aktiviteter i offentlig sektor. Det er drøyt 20 prosent mer enn tilsvarende periode i fjor. Totalt er det satt i gang bygging av over 5,4 millioner kvm bruksareal til bolig og næring i årets første ni måneder, en oppgang på mer enn 13 prosent, sammenlignet med samme periode i 2009. www.ssb.no har mer.
28.10.2010: Konferanse
Optimisme på Ståldagen
Det hersket en behersket optimisme på Norsk Ståldag som ble arrangert på Grand Hotell i dag. Det skjer nå mye spennende både med byggeprosjekter og med prosjekter knyttet til infrastruktur. Man forventer en økt etterspørsel i 2011. Daglig leder i Stålforbundet, Kjetil Myhre, tegnet et positivt bilde av situasjonen i sin brede gjennomgang av rikets tilstand. Selvsagt har også stålbransjen merket nedgangen som kom i kjølvannet av finanskrisen, og det tar nok en stund til at man er oppe på de samme høye nivåene som i 2007 og 2008. www.bygg.no har mer.
22.10.2010: Konferanse
Rekordmange påmeldt til Ståldagen
Tekna kan melde om 170 påmeldte til Norsk Ståldag som finner sted torsdag 28. oktober. Ennå er det 6 dager igjen og det kan ennå komme inn etteranmeldte de siste dagene fram til konferansedagen. Spesielt i år er at arkitektene har fått et spesialtilbud og det er derfor svært mange arkitekter som deltar. Årets Ståldag har mange interessante temaer innen industri, miljø, arkitektur mm. For ytterligere info og program: klikk her.
22.10.2010: Bygg og anlegg, omsetning, 3. termin 2010
Økt omsetning i bygg og anlegg
Omsetningen innenfor bygge- og anleggsvirksomheten var 2,2 % høyere i 3. termin (mai-juni) 2010 sammenlignet med samme periode i 2009. Det ble omsatt for 48,6 mrd kroner innenfor bygge- og anleggsvirksomheten i 3. termin i år. Det er en økning på 1 mrd sammenlignet med tilsvarende tall fra året før. Omsetningen gikk mest opp for bedriftene i Oppland og Nord-Trøndelag og mest ned i Aust-Agder. Omsetningen i første halvår 2010 var på 125,5 mrd kroner. Halvveis i 2009 var omsetningen på 129,2 mrd kroner. Dette innebærer en nedgang på 2,8 prosent det siste året.
19.10.2010: Aktuelt kurs
Brannteknisk dimensjonering av stål
Norsk forening for Stålkonstruksjoner avholder kurs i Brannteknisk dimensjonering av stålkonstruksjoner 18. november i Oslo. Kurset vil omhandle ECCS nye lærebok Fire Design of Steel Structures som dimensjonerer ihht Eurokode 1-1-2 og 3-1-2. Det blir også en opplæring i bruken av programmet Elefir-EN som er et viktig verktøy for konstruktøren for å kunne utføre raske og nøyaktige beregninger, redusere prosjekteringstiden og sannsynligheten for feil. Foreleser er en av forfatterne av boka, Professor Paulo Vila Real, fra Portugal. Program her.
18.10.2010: Pressemelding
Ruukki leverer stålkonstruksjonene til Statoils nye kontorbygg på Fornebu
Ruukki har inngått en avtale med Skanska Norge AS for å designe, produsere og installere stålkonstruksjonene til Statoils nye regionkontor på Fornebu. Bygningen på ni etasjer er arkitektonisk unik som gjør at strukturell design blir en utfordring. Bygningen skal ha fem adskilte, rektangulære vinger som er stablet over hverandre slik at de danner en stjerne. En mobilkran på 1250 tonn, som er den største i Norden, vil brukes til å installere konstruksjonene. Les hele pressemeldingen her.
AnFX 
18.10.2010: Pressemelding
Ruukki leverer stålkonstruksjonene til nytt landemerke i Bergen
Ruukki skal produsere og installere stålkonstruksjonene til Helleren, et nytt bygg som vil bli et landemerke i Bergen. Kunden er Veidekke Entreprenør AS og kontrakten har en verdi på ca. 57 millioner kr. Helleren, som skal bygges i Bergen sentrum, vil bestå av en nasjonal svømmehall med fasiliteter tilpasset viktige nasjonale og internasjonale svømmekonkurranser, og en ny videregående skole for 900 elever. Bygningen vil bli på ca. 28 000 kvadratmeter. Les hele pressemeldingen her.
14.10.2010: Data
Gratis knutepunktsprogram!
Et gratis knutepunktsprogram for stålkonstruksjoner er utviklet av Feldmann + Weynand GmbH i samarbeid med Prof. Jaspart fra University of Liège. Med CoP2 kan du dimensjonere knutepunkter i stålkonstruksjoner og i samvirkekonstruksjoner av stål og betong. Beregningsmetodene er basert på reglene i nye Eurokode 3 og 4. Programmet kan anskaffes her: klikk her
08.10.2010: Miljø
Hvordan få de høyeste nivåene i BREEAM
Target Zero er en gratis tjeneste som tilbyr veiledning til alle som ønsker å vite mer om karbonfrie bygninger. Det er identifisert fem sentrale bygningstyper: skole, lagerbygg, supermarked, kontorbygg og bygg med blandet bruk. Hver bygningstype er vurdert med hensyn på:
1. Innbakt energi/Carbon footprint (produksjon+bygging)
2. Bruksenergi & hvordan du kan redusere karbonutslippet
3. BREEAM - miljøklassifisering av bygninger
Slik kan Target Zero hjelpe deg å vurdere kostnadene for å oppnå de tre høyeste nivåene i BREEAM, og tiltakene som må til for å nå dem. Hør mer om Target Zero på Norsk Ståldag 28. oktober. Se program her.
05.10.2010: Tidsskrift
Stålbyggnad nr. 3 utgitt
Tidsskriftet "Nyheter om Stålbyggnad" nr 3 er nå utgitt. Hovedartikler i dette nummeret er Aviva Stadium, Dublin, Ireland og Swedbank Arena. Videre er det faglige artikler om Svetsning – Kompetens for tillsyn av svetsning 28, og Skruvförband – åtdragningsmoment, Procedurprov av skruvförband og siste nytt om de kommende europeiske miljøstandardene for bygg. Det er ogå en interessant artikkel om modulbasert produksjon ved Faktor Industrier AS i Rakkestad. Flere nye prosjekter presenteres fra Sverige og Norge, blant annet Klemetsrud Ovnslinje 3.
• Publikasjonen kan lastes ned fra her
04.10.2010: Anlegg
Ny spuntemetode sikrer kvikkleire
Små låser og stålrørene støpt inn i fjell skal sikre mot lekkasjer og setningsskader på Møllenberg. Den nye strekningen av E6 mellom Trondheim og Stjørdal har bydd på store faglige utfordringer. På Møllenberg i Trondheim skal det støpes en betongtunnel som går gjennom kvikkleire. Lekkasjer og derpå følgende tetningsarbeider og kanskje også setningsskader på bygninger er et stort problem når det bygges på slik grunn. NCC har, sammen med Statens vegvesen og stålleverandøren Ruukki funnet en ny og bedre måte å gjøre det på. Kilde www.tu.no
01.10.2010: Anlegg/Energi
Bellona ber mastemotstanderne besinne seg
Klimaendringene vil gjøre mer skade på naturen og miljø enn det monstermaster noen gang vil, advarer Bellona. – Dessverre ser vi at konflikten i Hardanger kan skape presedens for andre utbygginger. Men man kan ikke basere seg på sjøkabel som standardløsning. Da vil alt stoppe opp, sier nestleder Marius Holm i Bellona til NTB. Han foretrekker de utskjelte høyspentmastene når naturinngrepene de innebærer blir satt opp mot en mulig stans i utbyggingen av kraftnettet fordi kostnadene skyter i været.
01.10.2010: Byggearealstatistikk, foreløpige tall, august 2010
Byggingen øker fortsatt
Igangsettingstallene for både bolig- og næringsbygg viser en stigende trend fra et lavt nivå i fjor. Hittil i år er det påbegynt bygging av nær 2,4 millioner kvadratmeter bruksareal til næringsvirksomhet og aktiviteter i offentlig sektor. Det er drøyt 22 prosent mer enn tilsvarende periode i fjor. Totalt er det satt i gang bygging av over 4,8 millioner kvadratmeter bruksareal i årets første åtte måneder. Dette er en oppgang på mer enn 15 prosent sammenlignet med samme periode i 2009. www.ssb.no har mer.
01.10.2010: Anlegg
Klarsignal for Hålogalandsbrua
Regjeringen gir klarsignal for statlig medfinansiering av Hålogalandsbrua nord for Narvik. I statsbudsjettet, som legges fram tirsdag, vil regjeringen skissere prinsippene for statlig medfinansiering av den nye brua som vil forkorte reisetiden fra Narvik-området til Evenes betydelig. Bruprosjektet er kostnadsberegnet til 2,2 mrd kroner medregnet tilførselsveier. Brua blir en hengebru med et hovedspenn på 1120 m og viadukter i hver ende. Total lengde blir 1635 meter. www.rb.no har mer.
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 30 mai 2010