AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter august 2010

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

30.08.2010: Seminar
Nordisk stålbroseminar i Stockholm
Stålbyggnadsinstitutet (SBI) arrangerer et Nordisk Stålbroseminarium i Stockholm 30. September. Seminaret er kostnadsfritt! Dette er en unik mulighet for bransjens aktører, forskere og andre interesserte til å utveksle erfaringer og kunnskaper om stålbroer med sine nordiske kollegaer. Det vil bli presentasjoner av interessante broprosjekter fra Sverige, Danmark, Norge og Finland, teknisk utvikling samt de nye Eurokodene for prosjektering av konstruksjoner. Program her.
27.08.2010: Studiereise
Studiereise til Dubai og Abu Dhabi
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner arrangerer studietur til Dubai og Abu Dhabi 19-23. november. Det ble arrangert en studietur til Dubai tilbake i 2007 med rekordstor deltakelse. Siden 2007 har vi hatt den internasjonale finanskrisen. Årets studietur vil derfor fokusere på Dubai etter finanskrisen og planene videre. I tillegg vil det bli et besøk til nabo'en Abu Dhabi for å få informasjon om prosjekter og videre utvikling der (Bildet: Aldar HQ, Abu Dhabi). Program og påmelding her.
26.08.2010: Byggearealstatistikk, 2. kvartal 2010
Mye nytt næringsareal
I 2. kvartal i år ble det satt i gang bygging av drøyt 1 million kvadratmeter bruksareal til annet enn bolig. Dette er det høyeste registrerte tallet for 2. kvartal siden år 2000. Igangsatt bruksareal til næringsbygg gikk opp med 61 prosent fra 2. kvartal i fjor til 2. kvartal i år. Oppgangen skyldes i hovedsak økning innenfor kontor- og forretningsbygg. Det ble i 2. kvartal 2010 påbegynt bygging av 452 000 kvadratmeter bruksareal til kontor- og forretningsbygg. Dette er 249 000 kvadratmeter mer enn i samme periode i fjor, og en økning på 123 prosent. www.ssb.no har mer.
25.08.2010: Offshore - energi
Sekskantet bølgekraftværk med havmøller
En svensk virksomhet arbeider med å realisere deres prosjekt om en sekskantet, flytende plattform med plass til seks-syv møller og et bølgekraftanlegg. Det skorter ikke på nye vindmøllekonsepter og et av de seneste skudd på stammen er fra Sverige, og kalles Hexicon. Navnet skyldes fasongen: en sekskantet ponton-struktur fungerer som en flytende platform, som har plass til mellom seks-syv vindmøller og et bølgekraftanlegg. Det betyr at det ikke er bruk for dyre havvindmølle-fundamenter, samt at anlegget kan benyttes på store havdyp. www.ing.dk har mer.
24.08.2010: Stål
Svenskt stål biter igjen
Råstålproduksjonen i Sverige økte med 2 297 % i juli i følge tall fra World Steel Association. – Det är naturligtvis en rekordökning. Förklaringen är att stålverken stod nästan helt stilla i juli i fjol, det tillverkades bara 11 000 ton råstål. I förra månaden tillverkades 281 000 ton råstål, sier Mathias Ternell, handelspolitisk sjef med ansvar for statistikk og prognoser ved Jernkontoret. I perioden fra januar til juli i år ble det produsert nær 2,8 mill tonn råstål i Sverige, en økning på sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Stål- og næringslivsnytt har mer.
21.08.2010: Anlegg
Norges første skulpturmast
En strømmast formet som et reinsdyr, en sirkel eller et gammelt, spøkelsesaktig tre? Konkurransen om å lage Norges første skulpturmast er i full gang. Finnene har gjort det. Svenskene har gjort det. Islenderne prøvde, men ble stanset av finanskrisen. Nå skal også Norge få sin første skulpturmast. Mens striden om skjemmende strømmaster i Hardanger fortsetter, har Statnett og Norske Arkitekters Landsforening (NAL) gått sammen om å lyse ut en konkurranse om å lage en strømmast som vekker oppsikt. Se alle forslagene her (www.tu.no).
17.08.2010: Anlegg
Halve hytta henger i løse lufta
Enkelte hytteprosjekter strekker seg litt lenger; - Det første møtet med tomten var ubeskrivelig og vi visste at vi måtte bygge en hytte som tok den flotte naturen inn. Vi tok kontakt med arkitekt og satte i gang en design- og byggeprosess. Feriestedet skulle ligge usjenert til og være lett å vedlikeholde, forteller eierne Åse og Stein Grytten. Resultatet ble en hytte som henger ut i terrenget med store vindusflater som gir beboerne en følelse av å være ute selv om de er inne. www.db.no har mer.
16.08.2010: Anlegg
Hvem sier strømmaster må være stygge?
Mens diskusjonen om bygging av «monstermaster» i Hardanger pågår for fullt her hjemme, viser disse bildene at det går an å være kreativ i utformingen av kraftlinjer. Det er det USA-baserte artitektfirmaet Choi + Shine som står bak disse unike høyspentmastene, formet som kvinner og menn. Mastene er laget av stål, glass og betong, og er i overkant av 45 meter høye. Prosjektet heter 'The Land of Giants', og arkitektduoen Jin Choi og Thomas Shine mottok nylig en pris for designen. www.abcnyheter.no har mer.
13.08.2010: Byggearealstatistikk, foreløpige tall, juni 2010
Økning av nye næringsbygg
I første halvår 2010 er det registrert igangsatt nær 2 millioner kvm bruksareal til næringsvirksomhet og aktiviteter i offentlig sektor. Det er 19,1 % mer enn i første halvår 2009. Igangsettingstallene for boliger viser derimot en nesten uendret trend. I første halvår 2010 er det registrert igangsatt 9 952 nye boliger. Det er 1 % flere enn i de seks første månedene i bunnåret 2009. Boligbyggingen ligger nå nær 40 % under toppnivået i 2007 og 2006. Totalt er det satt i gang bygging av 3 852 000 kvm bruksareal i første halvår 2010, en oppgang på 11,1 %, sammenlignet med samme periode i 2009. www.ssb.no har mer.
12.08.2010: Bolig
Slik blir Norges største IKEA
For første gang viser IKEA frem hvordan butikken skal se ut innvendig når den åpner neste år. Anleggsarbeidet i Åsane er godt i gang, og akkurat nå er det den store trafikkmaskinen nord for Gullgruven som bygges. Arbeidet har tatt litt mer tid enn planlagt, men man håper fremdeles å kunne åpne i slutten av 2011. Varehuset blir nesten tre ganger så stort som det gamle, med 37.000 kvm gulvflate. Kommende byggeprosjekter har mer.
10.08.2010: Bolig
Salget av nye boliger stiger kraftig
- Vi kan friskmelde markedet, sier Boligprodusentene. Nå advarer de om boligunderskudd. Salget av nye boliger steg 19,4 prosent i andre kvartal sammenliknet med samme kvartal ifjor. Det viser en ny rapport fra Boligprodusentenes Forening, som ble lagt frem i dag. Fra første til andre kvartal i år steg salget med 7,8 prosent. Det samlede boligsalget i første halvår var 23,7 prosent høyere enn i første halvår 2009. www.dn.no har mer.
06.08.2010: Anlegg
Ny bro i sikte
Verdens sjuende lengste bro er under bygging i Hardanger. Neste sommer vil "cat walken" være på plass. Tårnene kryper sakte, men sikkert oppover. Bu-tårnet har nå passert 95 meter, mens tårnet i Vallavik er nesten like høyt med sine 83 meter. Stålkassen som skal fungere som kjørebane på broen, blir bygd på et verft i Shanghai, Kina. Seksjoner på 60 meter vil bli fraktet fra Asia, gjennom Suez-kanalen og videre inn i Hardangerfjorden, før de skal bli løftet på plass og boltet sammen til en sammenhengende kjørebane. www.h-avis.no har mer
05.08.2010: Anlegg
Skanska lavest på Jerusalem bru
620 000 kroner skiller anbudene som Skanska og Betonmast har gitt på Jerusalem bru på Sagene i Oslo. Skanska vil ha 15,372 millioner for jobben, Betonmast vil ha 15,992 millioner. Det er enda jevnere mellom nr. tre og nr. fire. Det danske firmaet MT Højgaard har gitt et anbud på 17,581 mill., mens PEAB vil ha 17,736 mill. Seks entreprenører deltok i konkurransen. De to som ligger høyest er Askim Entreprenør (23,477 mill.) og Veidekke (28,676 mill.). Kommende byggeprosjekter har mer.
04.08.2010: Nybygg
Rockheim - Trondheims nye trekkplaster
Det nasjonale opplevingssenteret for pop og rock, Rockheim, åpner dørene for publikum for aller første gang i morgen. Det tar ca. to timar å gå gjennom senteret for en person som er gjennomsnittelig interessert i pop og rock, men det er fullt mulig å bruke en hel dag. Pir II arkitektkontor står bak det nye landemerket i Trondheim. Øverste påbygg er en spektakulær konstruksjon i stål og glass. På utsiden viser den himmelblå takboksen glitrende lyskunst. www.nrk.no har mer.
03.08.2010: Kurs
Eurokode 3-kurs i Stavanger og Trondheim
Eurokodene er fra 1. april i år eneste gjeldende regelverk for prosjektering av byggverk. Norsk Forening for Stålkonstruksjoner (NFS) arrangerer kurs i Eurokode 3: Prosjektering av stålkonstruksjoner i Stavanger 8. og 9. september og i Trondheim 13. og 14. oktober i hhv Eurokode 3 del 1-1, allmenne regler og regler for bygninger og Eurokode 3 del 1-8, beregning av knutepunkter og forbindelser. Program og påmelding her.

02.08.2010: Bygg
Energivennlig dobbelfasade
I fjor ble den fargerike kunstduken til Anya Magnussen fjernet fra fasaden til Folkets hus i Trondheim som bl a huser Nova kino. Nå er det omdiskuterte bygget i ferd med å få nye gjennomsiktige «klær». I 2009 ble det kjent at Sintef Byggforsk deltok i prosjekteringen, og man vedtok å lage en miljøfasade i glass og stål. Denne fasaden skal være innenfor morgendagens energikrav. Den gamle fasaden beholdes, mens stål- og glasskonstruksjonen blir som en ekstra fasade, 70 cm lenger ut. www.adressa.no har mer.
 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 30 mai 2010