AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter juli 2010

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

30.07.2010: Nybygg
Stål- og glasskonstruksjoner til Popsenteret

Oslo kommune innbyr til åpen anbudskonkurranse i forbindelse med anskaffelse av stål- og glasskonstruksjoner til Popsenteret. Kommende byggeprosjekter har mer.
23.07.2010: Anlegg
Helgelandsbrua er Norges vakreste bro
Leserne av Teknisk Ukeblad på nett har i sommer kåret Helgelandsbrua på Kystriksveien mellom Leirfjord og Sandnessjøen i Nordland til landets vakreste bro. Og avgjørelsen var tydelig: Over 24 % av stemmene gikk til "Helgelandsharpa", som den er blitt kalt på folkemunne. Den 1065 meter lange skråkabelbrua endret radikalt infrastrukturen på Ytre Helgeland etter åpningen i 1991. Knutepunktet Sandnessjøen var ikke lenger avhengig av fergeforbindelse til fastlandet. www.tu.no har mer
21.07.2010: Ulykke
To takras på tre timer
Arbeidet med å legge tak på Sandneshallen startet tirsdag. Onsdag raste taket ned, i to omganger. I tretiden onsdag meldte politiet om en arbeidsulykke på Sandved. Deler av taket på Sandneshallen hadde rast under oppføring. – Det var tverrdragere som hadde løsnet. Heldigvis ble ingen skadet, sier regiondirektør i Skanska, Rune Hognestad. I sekstiden samme ettermiddag raste en siste tverrdrager. – Det var en siste bjelke som lå ustabilt etter det første raset. Vi hadde hatt en stor utfordring med å sikre den, så det var egentlig like greit at den raste, sier Hognestad. www.sandnesposten.no har mer.
21.07.2010: Kommende byggeprosjekt
Vinner millionkontrakter
Hadsel kommune har på søknad om rammetillatelse til å bygge nytt sykehus i Vesterålen godkjent Helse Nords planer, og innvilget ansvarsrett for tiltaket til følgende arkitekter og entreprenører: Boarch Arkitekter har status som ansvarlig søker, er prosjektansvarlig og ansvarlig for kontroll av prosjektering. Prosjektpartner AS har ansvar for kontroll av grunnarbeider og bærende stål- og betongkonstruksjoner. Norconsult AS er ansvarlig for... Kommende byggeprosjekter har mer.
20.07.2010: Programvare
Last ned brannprogrammet Elefir-EN
Du kan laste ned dataprogrammet "Elefir-EN» fra HER. Programmet beregner raskt og nøyaktig kapasiteten til stålkomponenter i en brannsituasjon ihht reglene i Eurokode 3. Dette er en demoversjon. For å installere den komplette versjonen av programvaren må du registrere den med en gyldig kode som er en del av boken "Fire Design of Steel Structures". Boka kan kjøpes her: www.stalforbund.com. Hvis du ikke har en gyldig kode vil du bare kunne bruke en begrenset versjon av programvaren. Red

19.07.2010: Eurokoder-regelverk
Endring av fotnote 3 ute til høring
Forslag til endring av fotnote 3 i tabell NA.A1(903) i NS-EN 1990, er nå ute til høring. Fotnoten som utløser et økt behov for ekstra kontroll av utførelsen er foreslått endret fra: "For de deler der det benyttes materialer eller metoder som gjør at bæreevnene er særlig avhengig av utførelsen, slik som; høyfast stål (S355 og høyere)... til: "Der de løsningene som benyttes gjør at bæreevnen er særlig avhengig av utførelsen, for eksempel for; materialer med høy fasthet (stålsort S460 eller høyere....". Forslaget til endret tekst har vært diskutert med og er omforent med Norsk Stålforbund. Du kan gi din kommentar til forslaget på www.standard.no.

15.07.2010: Byggearealstatistikk, foreløpige tall, mai 2010
Flere nye næringsbygg
I perioden januar-mai i år ble det påbegynt bygging av 11,4 prosent mer bruksareal til næringsvirksomhet eller til offentlig sektor enn hva som var tilfelle i samme periode i fjor. I alt ble det satt i gang snaut 3 088 000 kvm bruksareal i årets fem første måneder. Dette er en oppgang på 6,0 prosent, sammenlignet med samme periode i 2009. Det er hittil i år registrert igangsatt vel 8 400 nye boliger. Det er bare 0,8 prosent flere enn i de fem første månedene i bunnåret 2009. www.ssb.no har mer .
14.07.2010: Nybygg
Klart for Europas mest spektakulære
Styret i Steen & Strøm har sammen med eierne Klépierre og ABP Pension besluttet at det gigantiske kjøpesenteret Emporia utenfor Malmö skal åpne høsten 2012. Tempoet i byggeprosessen skrus nå opp. Totalt skal det investeres 3,5 mrd svenske kroner. Grunnarbeidene er gjort, og montering av pilarene er i full gang. Emporia blir en av de mest spennende shoppingopplevelsene i Europa. Antall butikker og restauranter i senteret blir 220. Totale handelsarealer blir 93 000 m2. Boligdelen utgjør 16 700 m2 og kontordelen 13 000 m2. ne.no har mer .
13.07.2010: Ulykke
Bil smadret
En bil ble pannekakeflat da en diger gitterdrager deiset i bakken i Åsane. Hendelsen skjedde på Leikvang i Åsane tirsdag. Under arbeid på en idretthall gikk det galt, da en stor takkonstruksjon falt ned på en bil. – Ingen kom heldigvis til skade, sier daglig leder Charles Hazell i selskapet Betonmast Bygg AS som er totalentreprenør for den nye friidrettshallen. En bil fikk konstruksjonen over seg og ble fullstendig knust. – Folk går foran alt - så det aller viktigste er at ingen ble skadet. Området hvor ulykken skjedde er inngjerdet. www.ba.no har mer.
13.07.2010: Energi
Skal bygge verdens største vindmølle
Olje- og energi-departementet har gitt SWAY konsesjon til bygging av en vindturbin på inntil 10MW på Ljøsøyna i Øygarden. Bakgrunnen for søknaden er å få testet og kvalifisert en vindturbin med meget stor installert effekt. Turbinen regnes for å være verdens største. Enova har tidligere tildelt 137 millioner kroner i støtte til selskapet SWAY for å utvikle vindturbinen. Den skal først testes ut på land, men målet er å ta denne teknologien til havs. www.innodesign.no har mer .
09.07.2010: Nybygg
Terminal 2 prosjekteres med BIM
Alle prosjekterende aktører som er involvert i T2-prosjektet ved OSL benytter BIM-verktøy som støtter åpen BIM-utveksling. Norconsult Informasjonssystemer er innleid som BIM-koordinator for OSL. Prosjektet som nå er i forprosjektfasen er blant annet i ferd med å etablere rutiner for modellbasert samhandling som muliggjøres ved virtuelle innsynsmodeller som alle involverte aktører kan bevege seg rundt i for å kunne ta bedre og raskere beslutninger . www.innodesign.no har mer.
03.07.2010: Nybygg
Norsk Medisinaldepot under oppføring
Høsten 2009 startet Aspelin Ramm og ROM Eiendoms byggingen av Norsk Medisinaldepot på 44 000 kvm på Alna i Oslo. Investeringene vil komme opp i rundt 500 millioner kroner, og bygget er planlagt ferdigstilt våren 2011. Åkrene Mek Verksted har levert 1300 tonn med stålkonstruksjoner som er den største enkeltleveransen bedriften har hatt når det gjelder ren ståltonnasje. Det pågår nå montasje av vegger og tak. Stålguiden har tatt en bildeserie av bygget, klikk her:  

02.07.2010: Energi
Ruukki leverer til offshore vindmøller
Ruukki har fått en omfattende bestilling fra Aker Verdal for levering av stålkonstruksjoner til Nordsee Ost vindparkprosjekt som skal bygges offshore utenfor kysten av Tyskland. Levering til vindmøller offshore er et nytt markedsområde for Ruukki. Leveransen omfatter bl a 240 stålkonstruksjoner for feste av turbintårn til understell. Produksjonen vil starte i Ruukkis anlegg i Kalajoki, Finland, i fjerde kvartal i år. Leveransene vil vare i ca 1 år og sysselsette om lag hundre mennesker. Ruukki har mer.

 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 30 mai 2010