AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter juni 2010

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

28.06.2010: Offshore
Storkontrakt til FMC Technologies
Konsbergbedriften FMC Technologies skal levere undervannssystemer til olje- og gassfeltet Pan Pandora i Nordsjøen. Det er Statoil som har tildelt FMC kontrakten verdt ca 460 millioner kroner. Olje- og gassfeltet Pan Pandora ligger på 290 m dyp i Nordsjøen. Leveransen omfatter fire produksjonstrær, brønnhoder, choke-moduler og kontrollmoduler, i tillegg til en manifold og tilhørende verktøy og kontrollsystemer. Utstyret skal produseres og monteres på FMCs verksteder i Skottland og på Kongsberg. Kilde www.innodesign.no 

25.06.2010: Byggeregler
Her er den nye plan- og bygningsloven
Fra 1. juli 2010 gjelder ny plan- og bygningslov med tilhørende forskrifter. Her finner du de nye reglene. 
Plan- og bygningsloven (2008-06-27 nr. 71) (Lovdata)
Byggteknisk forskrift (Lovdata)
Byggesaksforskriften (Lovdata)
• Ikraftsetting av ny plan- og bygningslov (byggesaks-
delen) er nærmere beskrevet i rundskriv H-1/10
• NKF byggesak og NKF plansak har på oppdrag fra Kommunal- og regionaldepartemenet laget et lovspeil til ny plan- og bygningslov. Kilde Byggeindustrien.

23.06.2010: Bygg
Grønt lys for utvidelse av Gardermoen

I et brev sendt til Samferdselsdepartementet 1. juni i år, innstiller Luftfartstilsynet på at Gardermoen (OSL) utvides med en ny terminal, som kan doble kapasiteten ved landets hovedflyplass. Det planlegges byggestart i høst. Kommende byggeprosjekter har mer.

22.06.2010: Offshore
Bygger boligmoduler for Brunei
Leirvik Emtunga AB er tildelt en kontrakt for engineering, anskaffelse, konstruksjon og installasjon av et nytt boligkvarter av Brunei Shell Petroleum Sendirian Berhad. Boligkvarteret skal installeres offshore Brunei på Champion 7-feltet. Det 3700 kvadratmeter store kvarteret vil bli designet og fabrikkert i 65 modulære seksjoner i Sverige. Deretter vil de sendes og monteres på Batam Island i Indonesia. www.offshore.no har mer.

21.06.2010: Stål
Global stålproduksjon opp 29%
Den globale produksjonen av råstål gikk opp til 124 mill tonn i mai måned, som er en økning på 29,1% sammenlignet med samme måned året før. Det viser månedsrapporten fra World Steel Association. Kina økte med 20,7%, Japan 50,2%, EU 51,2 og Nord-Amerika 67,1%. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

21.06.2010: Bygg
Her er Aker Solutions nye superbygg
Hent AS har sikret seg kontrakter verdt nesten to milliarder kroner. Selskapet skal bygge kontor- og hotellokaler for Aker Solutions på Hinna i Stavanger og på Fornebu i Bærum kommune. Aker Solutions nye kontorbygg i Jåttåvågen i Stavanger har et totalt areal på 63.500 kvm og har oppstart i august 2010. Hent skal også bygge et nytt kontor- og hotellbygg på 46.000 kvm for Aker Solutions på Fornebu. www.dn.no har mer.

19.06.2010: Anlegg
Åpner Gudbrandsjuvet
Gudbrandsjuvet har vært en vanskelig tilgjengelig attraksjon mellom Geiranger og Trollstigen. Nå har den fått et kvalitetsløft til 44 mill kroner. Mandag skal anlegget åpnes av samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa. Det er Nasjonale turistveier som står bak. Den prisbelønte arkitekten Jan Olav Jensen har satt sitt preg på alt fra parkeringsplassen til de hybride bruene, utsiktspunktene og restauranten. www.rbnett.no har mer.

AnFX 

18.06.2010: Bygg
Statens byggeskikkspris til ungdomsskole
Gjerdrum ungdomsskole får Statens byggeskikkspris for 2010. Prisen på 200.000 kr deles mellom Kristin Jarmund Arkitekter AS, landskapsarkiteten Østengen og Bergo AS og byggherre Gjerdrum kommune. Bygget på ca 4000 m2 har et bæresystem i stål som er levert av Åkrene Mek Verksted AS. Fasader er i hovedsak forblendet med emaljerte glassplater og granitt opphengt i syrefast stål. www.tu.no har mer.

18.06.2010: Bygg
Skanska bygger Statoils nye kontor i Oslo
Skanska har inngått kontrakt med IT Fornebu om å bygge kontorlokaler for 1,3 mrd kroner på Fornebu. Leietaker er Statoil. Prosjektet vil bli gjennomført i totalentreprise. Kontorbygget vil bestå av ni etasjer, fordelt på fem lameller. Arkitektkontoret A-lab har tegnet bygget, som har et totalareal på 66 800 kvm. Prosjekteringen er allerede igangsatt, og produksjon av bærekonstruksjon og fasade vil starte i løpet av høsten. Byggestart er satt til januar 2011, og prosjektet skal være ferdigstilt i september 2012. www.skanska.no har mer. Skanska skal også bygge et 20 000 kvm stort kontorbygg i nærheten. Les mer her

17.06.2010: Energi
Vindkraft-gjennombrudd for Aker Verdal
Aker Verdal har vunnet kontrakten om å lage understellene til et offshore vindkraft-prosjekt i Nordsjøen. Kontrakten med det tyske selskapet RWE Innogy har en verdi på rundt 900 mill. kroner. Den fornybare energiparken har fått navnet Offshore Wind Farm Nordsee Ost project. EPC-kontrakten inkluderer ingeniørtjenester, anskaffelser, fabrikasjon, og installering av stålunderstellet. Produksjonen av 48 stål-jackets starter januar neste år og vil engasjere om lag 100 ansatte. www.oilinfo.no har mer.

17.06.2010: Byggearealstatistikk, foreløpige tall, april 2010
Byggeaktiviteten øker!

I årets fire første måneder ble det satt i gang bygging av 925 900 kvadratmeter bruksareal til bolig og 1 673 300 kvadratmeter til annet enn bolig. Dette er en økning på henholdsvis 8,4 og 8,1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. SSB har mer.

15.06.2010: Arenaer
NLI skal bygge Alstoms testsenter
Alstom har tildelt NLI en betydelig kontrakt knyttet til engineering, prefabrikasjon og montasje av testanlegg for rensing av CO2 på Mongstad. Kontrakten omfatter design av rør, innkjøp, prefabrikasjon og installasjon av stålstrukturer inkl. trappetårn og gangveier samt rør. I tillegg inngår installasjon av mekanisk utstyr kjøpt inn av Alstom. NLI Contracting vil være hovedansvarlig for gjennomføringen av EPC-prosjektet, men flere NLI selskaper vil bli involvert. NLI Alfr. Andersen vil stå for installasjon av stål og utstyr. www.nli.no har mer.

11.06.2010: Arenaer
2010 FIFA World Cup Stadiums
Johannesburg: Soccer City (94.000 sitteplasser) 
og Ellis Park Stadium (60.000) - begge er oppgradert
Port Elizabeth: Nelson Mandela Bay (48.000) - ny
Cape Town: Cape Town Stadium (69.000) - ny
Durban: Moses Mabhida Stadium (70.000) - ny
Nelspruit: Mbombela Stadium (44.000) - ny
Polokwane: Peter Mokaba Stadium (46.000) - ny
Bloemfontein: Free State Stadium (48.000) - oppgradert 
Pretoria: Loftus Versfeld Stadium (55.000) - oppgradert 
Rustenburg: The Royal Bafokeng (44.000) - oppgradert 
• Interaktivt kart: www.fifa.com/worldcup 
• Bildeserie: www.ranablad.no/fotball 
• Alt om stadionene og VM-kampene: en.wikipedia.org  

11.06.2010: Arenaer
Tekla viktig del av fotball-VM
I dag begynner festen der Fotball-VM endelig drar i gang. Tekla Structures har spilt en viktig rolle i flere av VM´s storslåtte arenaer. Det er bygget fem helt nye arenaer til VM. To av dem, Mbombela stadion i Nelspruit og Nelson Mandela Bay Stadium i Port Elizabeth, er modellert ved hjelp av Teklas BIM-programvare, Tekla Structures. Også Royal Bafokeng Stadium i Rustenburg har gjennomgått en større renovering som er modellert med Teklas programvare. www.byggnyheter.se har mer.

09.06.2010: Stålentreprenør
Ruukki fusjonerer
Skalles Eiendomsselskap AS, Skalles Mek Verksted AS og Ruukki Construction Norge AS er fusjonert til et selskap: Ruukki Construction Norge AS. Skalles Mek Verksted AS og Ruukki Construction Norge AS var begge selskaper i Ruukki sin byggdivisjon. Som ledd i forenkling av selskapsstrukturen i Ruukki-konsernet ble det ansett som hensiktsmessig at aktivitetene ble samlet i ett juridisk selskap. www.ruukki.com har mer.

09.06.2010: Arkitektur
Shanghai World Expo 2010
World Expo 2010 i Shanghai er, med mer enn 190 påmeldte land og 50 internasjonale organisasjoner, den største utstilling noensinne. Som alltid er det også i år fokus på de fantastiske paviljongene. 
• Interaktivt kart: en.expo.cn/index.html 
• Bygging av paviljonger: forum.skyscraperpage.com 
• Oversikt paviljonger: en.wikipedia.org
• Offisiell hjemmeside:
en.expo2010.cn

08.06.2010: Bolig
Hus av massivt stål 
Det oppsiktsvekkende Steel House er kunstneren Robert Bruno sitt (1945-2008) mest kjente verk. Det ligger på kanten av dalføret Ransom Walley som danner en kontrast i det ellers paddeflate Texas-landskapet. Huset er blitt sammenliknet både med en ubåt, et månelandingsfartøy og en hule for eksentrikere. Og bloggere på nettstedet www.eikongraphia.com strides om prosjektet har kunstnerisk nivå på høyde med arbeider av berømtheter som arkitekten Frank Gehry og skulptøren Richard Serra.
www.klikk.no/bolig/ har mer.
• Robert Brun´s hjemmeside: www.robertbruno.com 
• Cor-ten stål - bilder: Klikk her

07.06.2010: Skyskraper
«Det skjeve tårn» i Abu Dhabi 
Capital Gate Tower i Abu Dhabi får det skjeve tårn i Pisa til å se rett ut. Guiness rekordbok kåret nemlig Abu Dhabis 160 meter høye «Capital Gate» til verdens skjeveste menneskeskapte bygning denne uken, melder Middle East Online. Det er Abu Dhabi National Exhibitions Campany (ADNEC) som har stått bak prosjektet, og bygningen skal ha en helling på hele 18 grader. Det skjeve tårn i Pisa har til sammenligning en helling på 3.97 grader. Bygningen vil være innflytningsklar ved årsskifte, og blir omtalt i dokumentaren «Megastructures» som sendes på National Geographic. Ved ferdigstillelse vil bygget huse et fem-stjerners hotell og cirka 24 000 kvadratmeter med kontorlokaler. Skyskraper er tegnet av det britiske arkitektkontoret RMJM. www.arkitektnytt.no har mer.
• Bygget ble stemt fram på nett som det beste prosjektet i den internasjonale konkurransen Tekla Global BIM Awards 2009. www.tekla.com har mer.

03.06.2010: Utførelse
NS-EN 1090-2 nå i norsk språkdrakt
Standard Norge har nå utgitt NS-EN 1090-2 på norsk. Standarden som 1. april tok over for NS 3464, er forutsatt benyttet sammen med Eurokode 3 og 4. Norsk Stålforbund har gitt finansiell støtte til oversetting av standarden. Standard Norges komité, SN/K 072, ledet av professor Per Kristian Larsen har bidratt med faglig kvalitetssikring av oversetting av standarden. Standarden kan bestilles her: www.standard.no 

02.06.2010: Bygge- og anleggsvirksomhet, omsetningsstatistikk, 1. termin 2010
Omsetningssvikt i bygg og anlegg
Omsetningen innenfor bygge- og anleggsvirksomheten var 9,5 prosent lavere i 1. termin (januar-februar) 2010 sammenlignet med samme periode i 2009. Det ble omsatt for 34,9 milliarder kroner innenfor bygge- og anleggsvirksomheten i 1. termin 2010. Det er en nedgang på 3,7 milliarder fra samme periode året før. www.ssb.no har mer.

 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 30 mai 2010