AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter mai 2010

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

31.05.2010: Bygg
SKV leverer til Science Center Østfold
SKV AS i Råde har fått i oppdrag av NCC å levere og montere alle bærende stålkonstruksjoner til Science Center Østfold. Oppdraget inkluderer også påføring av brannmaling som blir utført i eget verksted. Senteret som skal bygges på Grålum ved E6 i Sarpsborg, blir på på 6400 m2 og består av betong- og stålkonstruksjoner med glass- og platekledde fasader. Les mer om Science Center Østfold her:
http://www.sciencecenterostfold.no/ 
http://www.sciencecenter.no/default.asp 

30.05.2010: Bedrift
BT Stål – første godkjente etter EN 1090-2
BT Stål (Bygg Teknisk Stål AS) er den første stålentreprenør i landet som er godkjent etter ny utførelsesstandard for stålkonstruksjoner, NS-EN 1090-2. - Rutinene i bedriften har alltid vært gode, og etter besøk av kontrollør Martin O. Måseide fikk vi konstatert at vi kun trengte å gjennomføre mindre tiltak for å tilfredsstille kravene i NS-EN 1090-2, sier daglig leder Bent-Øyvind I. Larsen til Stålbyggnad. Les hele artikkelen her (se side 44).

28.05.2010: Bygge- og anleggsvirksomhet, ordrestatistikk, 1. kvartal 2010
Økt ordrebeholdning i bygg og anlegg

Verdien av bygge- og anleggsnæringens samlede ordrebeholdning økte med 9 % i 1. kvartal 2010, etter å ha ligget stabilt på et lavt nivå siden 4. kvartal 2008. Ordrereserven er nå 12 % høyere enn den var ved utgangen av 1. kvartal i fjor. Det er anleggssektoren som har steget mest (+ 27 %). www.ssb.no har mer.

27.05.2010: Tidsskrift
Stålbyggnad nr 2 utgitt
Tidsskriftet "Nyheter om Stålbyggnad" nr 2 er nå utgitt. Dette num-
meret inneholder blant annet flere av VM-fotballarenaene i Sør-Afrika 
og presentasjoner av stålbygninger på Expo-messen 2010 i Changhai, 
Kina. Det er også en artikkel om syllinderplattformen Goliat og den 
flotte gangbrua Herkules + andre spennende prosjekter fra Norge. 
• Publikasjonen kan lastes ned fra her

25.05.2010: Bygg
Får bygge Snøhetta-bygg
Det organiske Snøhetta-bygget på Dovre i tre, stål og glass er ikke noe hverdagskost for byggeentreprenører. Ikke uventet er det arkitektkontoret Snøhetta, med operaen i Bjørvika og biblioteket i Alexandria på samvittigheten, som nå har tryllet frem den spesielle konstruksjonen. Nylig ble det klart hvem som får æren av å sette opp det spektakulære bygget. Kommende byggeprosjekter har mer. 

20.05.2010: Energi - offshore
Aker Solutions skal bygge bølgekraftverk
Aker Solutions har fått i oppdrag å konstruere et flytende bølgekraftverk for Langlee Wave Power. Kraftverket skal plasseres utenfor Runde i Møre og Romsdal. Selve skroget er ikke ulikt de halvt nedsenkbare skrogene som finnes på oljeplattformer. Forskjellen er at de ikke er utstyrt med dekk. Generatorene er plassert inne i skaftene. Det er dette skroget Aker Solutions skal konstruere. tu.no har mer.

19.05.2010: Ny litteratur
Materialteknikk offshore 
Del 1: Konstruksjonsstål offshore 

Del 2: Transportrør for olje og gass
Gjennom sine mange år i praksis utviklet Åsmund Gunleiksrud seg til å bli en av våre fremste eksperter innen fagområdet Materialteknikk Offshore noe han utnyttet gjennom sitt arbeid i store offshore prosjekter. Han bidro ved utarbeidelse av en rekke spesifikasjoner og standarder og var en entusiastisk bidragsyter ved utviklingen av ISO standarder for offshore konstruksjoner.
    Åsmund hadde i flere år planer og ambisjoner om la sine kunnskaper komme andre til nytte gjennom å skrive og utgi bøker innen sitt fagfelt, men hans sterke engasjement i de prosjektene han arbeidet med hindret dette arbeidet. Først vinteren og våren 2009, når sykdommen hindret ham i utførelse av prosjektarbeid, benyttet han anledningen til å prioritere den oppsummering av erfaringer som han lenge hadde planlagt. 
    Disse to bindene Del 1 som har tittel ”Materialteknikk offshore. Konstruksjonsstål offshore; Design og Fabrikasjon” og Del 2 som har tittel ”Materialteknikk offshore. Transportrør for olje og gass”, er en tettpakket oppsummering av erfaringer som gir nyttig lærdom for enhver som søker kompetanse innen materialteknologi og som gir råd om anvendelse i grenseland mellom design og fabrikasjon for offshore bruk.
• Se forord og innholdsfortegnelse Del 1 her
• Se forord og innholdsfortegnelse Del 2 her
• Publikasjonene kan bestilles her

 

12.05.2010: Byggearealstatistikk, 1. kvartal 2010
Nedgang i næringsbyggingen
I 1. kvartal ble det satt i gang bygging av 933 000 kvadratmeter bruksareal til næringsbygg. Dette tilsvarer en nedgang på 10,5 prosent sammenlignet med samme periode i 2009. Endringen skyldes i hovedsak nedgangen innenfor industri- og forretningsbygg på henholdsvis 61 000 og 134 000 kvadratmeter bruksareal. 
Liten nedgang i boligbyggingen
For bolig ble det igangsatt 688 000 kvadratmeter bruksareal som er en nedgang på 1,6 prosent sammenlignet med samme periode i 2009.
Oppgang for landbruksbygg
Det ble i 1. kvartal påbegynt bygging av 126 000 kvadratmeter bruksareal til fiskeri- og landbruksbygg. Dette er 65 000 kvadratmeter mer enn i samme periode i fjor, og på nivå med 1. kvartal 2008. www.ssb.no har mer.

09.05.2010: Kunst
335 tonn kunst i Bjørvika 
Det er vanskelig å unngå å legge merke til det nye kunstverket som har tatt plass i Bjørvika. 335 tonn med stål og glass ruver i havnebassenget. Skulpturen er laget av italienske Monica Bonvicini og heter «She Lies». Fredag ble skulpturen slept fra Horten på en flytende betongkonstruksjon. Der er den satt produsert og ferdigstilt av firmaet SIAS. Kunstverket har kostet 11 millioner kroner. www.tv2nyhetene.no har mer.

Faglitteratur
Metallurgisk ordbok 
Flere og flere oppdager denne nyttige oppslagsboka. Metallurgisk Ordbok er et viktig hjelpemiddel for de som kjøper og selger stål. Se utdrag av boka her

05.05.2010: Kurs
Ny norsk standard NS-EN 1090-2 
Utførelse av stålkonstruksjoner

Standard Online inviterer til et meget aktuelt kurs 11. mai: "Ny norsk standard NS-EN 1090-2 Utførelse av stålkonstruksjoner – konsekvenser og bruk av nytt regelverk". Kurset arrangeres i samarbeid med Standard Norge, Norsk Stålforbund og Norsk Sveiseteknisk Forbund. Husk å melde deg på innen fristen som er i morgen 6. mai. Program og påmelding: KLIKK HER.

04.05.2010: Anlegg
Enighet om fullføring av bru til Linesøya

Mesta Entreprenør overtar ansvaret for alt gjenstående arbeid med fullføring av brua til Linesøya, inklusiv fundamentering basert på stålkjernepeler. Den 315 meter lange brua bygges som en trespenns stålkassebru. Kommende byggeprosjekter har mer.

 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 30 mai 2010