AnFX 
A
N
N
O
N
S
E

 
AnFX 
AnFX 
AnFX 

Stålguiden

Ledig annonseplass - klikk her

Norsk Forening for Ikke-destruktiv Prøving

Søk i Stålguiden, Kvasir, Gule Sider, Enhetsregist., Google

 


Nyheter april 2010

Få GRATIS nyheter pr. e-post: Nyhetsbrev / Tips en bekjent om en nyhet på denne siden
 

28.04.2010: Konferanse
Norsk Offshoredag med aktuelle temaer 
Norsk Offshoredag, den 9. i rekken, avholdes torsdag 27. mai på Grand Hotell i Oslo. Arrangementet tar sikte på å gi en helhetlig oversikt over situasjonen på norsk sokkel nå og framover - samt internasjonalt. Olje- og gassindustrien beveger seg inn i ekstreme og arktiske miljøer, og det vil bli fokus på hva dette betyr mht konsepter og krav til materialer. Det vil også bli fokus på nye alternative energiformer som skifergass, oljesand o. l. samt offshore vindenergi. Les mer her.

27.04.2010: Temadag
Fremtidig utvikling i Drammensregionen 
Det avholdes Temadag i Drammen onsdag 26. mai. Flere større utbyggingsinstitusjoner har hovedfokus rettet mot Drammensregionen, og Norsk Forening for Stålkonstruksjoner ønsker å gi innblikk i flere av de spennende prosjektene, som kommer til å materialisere seg i løpet av de kommende år. På denne spennende Temadagen blir det innlegg fra både fylkesordfører Roger Ryberg, ordfører Tore Opdal Hansen i Drammen kommune og ordfører Ulla Nævestad i Lier kommune. Se program her

22.04.2010: Faglitteratur
Ny lærebok for brannteknisk dimensjonering

ECCS har nå utgitt den andre læreboken i en serie "manualer" for dimensjonering av stålkonstruksjoner ihht nye Eurokoder. Denne boken omfatter Eurokode 3 Del 1-2: Brannteknisk dimensjonering. Boken forklarer og illustrerer de regler som er gitt i Eurokoder for prosjektering av stålkonstruksjoner utsatt for brann. Boka er meget omfattende og inneholder beregning av brannbelastinger basert på EN 1990 og EN 1991, modeller for termiske påvirkninger, beregning av temperaturen på stålet på basis av temperaturen i rommet, brannteknisk dimensjonering av stålkonstruksjoner ihht EN 1993-1-2 og metoder for å vurdere brannmotstand av skrudde og sveiste forbindelser. Det er også beskrevet et dataprogram som heter "Elefire-EN" som er basert på en enkel beregningsmodell som gjør at konstruktøren raskt kan foreta en brannteknisk dimensjonering. Boken er meget brukervennlig og inneholder mange praktiske regneeksempler som er enkle å følge. 
• Se forord og innholdsfortegnelse her
• Publikasjonen kan bestilles her

21.04.2010: Stål
Global stålproduksjon opp 30,6%
Den globale produksjonen av råstål gikk opp til 120 millioner tonn i mars måned, motsvarende en oppgang på 30,6% sammenlignet med samme måned året før. Det viser månedsrapporten fra World Steel Association, der 66 land inngår. Asia økte med 27%, Europa 37% og Nord-Amerika 53,8%. Stål- og Næringslivsnytt har mer.

20.04.2010: Byutvikling
Norconsult vant i Drammen
Norconsult AS vant idékonkurransen om klimanøytral byutvikling av Strømsø sentrum i Drammen i samarbeid med Alliance arkitekter. Idékonkurransen "En by å leve i" er en del av Future Built, et ti-årig program som skal bidra til å utvikle klimanøytrale byområder og bygninger i Oslo og Drammen. bygg.no har mer. Vi minner om Temadag i Drammen onsdag 26. mai, se program her.

19.04.2010: Anlegg
Et Kinderegg av ei bru
Denne brua oppfyller flere ønsker. Ikke bare blir det landets lengste bru, den skal også ha innebygget både vind- og tidevannskraftproduksjon. – Ja, det er et Kinderegg av ei bru, sier ordfører i Bø, Sture Pedersen om drømmeprosjektet. I dag presenterte han det spektakulære forslaget for Nordland fylkesting: Han vil bygge ei 3,8 kilometer lang bru mellom Bø og Hadsel. www.nrk.no har mer.

16.04.2010: Anlegg
Gangbrua over Oslo S monteres
Gangbrua Stasjonsinngang Øst over sporene på Oslo S er snart ferdigmontert. Brua er ca 200 meter lang og har i alt fem spenn hvorav de lengste er 67 meter lange. Bredden på gangbanen varierer fra 5 til 7 meter. Gangbanen bæres av et overliggende stålfagverk med triangelformet tverrsnitt, opphengt i 4 stålpilarer utformet som 7-tall. Stålguiden har i dag tatt en bildeserie av brua, klikk her:  

15.04.2010: Anlegg
Nordenga bru monteres
Den nye brua over jernbanesporene i Bjørvika er i ferd med å reise seg. Totalt er det fire stålseksjoner som har blitt fraktet på lekter fra Rotterdam. Brua spenner 158 meter over sporene og bygges som et 8 meter høyt stålfagverk. På nordsiden skyter det opp i 27 meter over kjørebanen. Det er to brubaner - en for kjørende og en for syklende. Seksjonene varierer fra ca. 300 tonn til ca. 630 tonn. Stålguiden har i dag tatt en bildeserie av brua, klikk her:  

14.04.2010: Bygg
Deloitte til Bjørvika
Oslo S Utvikling har fått leid ut Snøhetta-bygget i Bjørvika. Revisjons- og rådgivningsselskapet Deloitte tar kontorarealene på 15 000 kvadratmeter. Fra før er PWC og Ernst & Young plassert i området. Nå får de følge av konkurrenten Deloitte, som flytter inn i det såkalte Snøhetta-bygget. Dermed er nesten hele den delen av Bjørvika som er registrert til kontorformål fylt opp med leietakere. Kilde www.ne.no

14.04.2010: Offshore
Det lysner for offshoreindustrien
Etter at 2008 og 2009 var preget av ordretørke, har igjen oljeselskapene begynt å sette ut kontrakter som gir sysselsetting hos flere av offshoreleverandørene. Flere oppdrag er dessuten på beddingen. www.tu.no har mer. Vi minner om Norsk Offshoredag 27. mai. Norsk Offshoredag henvender seg til de som vil holde seg oppdatert om hva som skjer på norsk sokkel og internasjonalt i dag og i framtiden. Program her.

14.04.2010: Byggearealstatistikk, foreløpige tall, februar 2010
Boligbyggingen på nivå med i fjor

Boligbyggingen hittil i år er tilbake på omtrent samme nivå som for samme periode i fjor. Antall igangsatte boliger gikk opp med 2,9 % i årets to første måneder. 
Nedgang innenfor næringsbygg
I januar og februar er det til sammen registrert igangsatt 7,4 % mindre bruksareal til næringsbygninger enn i samme periode i 2009. www.ssb.nohar mer.

12.04.2010: Bygg
Rocka arkitektur
Rockemuseet Rockheim i Trondheim åpner først på forsommeren. Mange Gisvold i rockheim.no ser frem til åpningen av det spektakulære bygget i Trondheim. Pir II arkitektkontor står bak det nye arkitektoniske landmerket i Trondheim. På utsiden viser den himmelblå takboksen glitrende lyskunst. Her er elementer fra rockens historie innkorporert i veggens utsmykning. www.dagbladet.no har mer. 

09.04.2010: Anlegg
Lave anbud på bruer
To anbudsåpninger 8. april har gitt hyggelige tall for Vegvesenet. Både Molle bru over E 18 i Østfold og en påhengt gangbane på Nautesund bru i Telemark ser ut til å bli billigere enn forutsatt. Prisene på gangbanen er spesielt hyggelige. Tre av anbyderne har lagt seg langt lavere enn det Vegvesenet regnet med. Aller lavest ligger Trafikk & Anlegg med 6,205 mill kr. Betonmast og Mesta følger like etter. www.vareveger.no har mer.

08.04.2010: Arkitektur
London får sitt Eiffeltårn
Men Orbit ligner absolutt ikke på det parisiske ikonet. Tårnet heter offisielt The ArcelorMittal Orbit, og er et kunstverk som skal pryde Londons Olympic Park når den britiske hovedstaden inviterer til olympiske sommerleker i 2012. Det vil være 115 meter høyt, 19 meter høyere enn klokketårnet til Big Ben, men bare omtrent halvparten så høyt som Eiffeltårnet, som måler 324 meter. www.dinside.no har mer.

07.04.2010: Verksted
Kurs for Nasjonale sveisekoordinatorer
ORME fagskole på Orkanger er først ute med tilby kurs for Nasjonale sveisekoordinatorer. Les deres annonse her. ORME fagskole har som mål å starte opp i august 2010. De planlagte kursene er:
• Kurs 1) Nivå 1: 60 t undervisning og 2 t eksamen.
• Kurs 2) Nivå 2: 90 t undervisning og 3 t eksamen.
Se skolens hjemmeside for mer informasjon: orme.no Eller kontakt Bjørnar Værnes, Mob: 926 81 727.

06.04.2010: Studietur
Studietur til Bordeaux & Bilbao
Norsk Forening for Stålkonstruksjoner følger opp de siste års tradisjoner med studieturer i stål og arkitektur. Vårens studietur går til Bordeaux i Frankrike og Bilbao i Spania. Professor & Sivilarkitekt Arne Eggen fra Arkitekthøgskolen i Oslo er guide og faglig ansvarlig. NB: Kun få plasser til spesialpris med påmelding innen fredag 15. april. Program og påmelding: her 

01.04.2010: Stål
Stålprisene vil stige med en tredjedel
Tirsdag denne uken inngikk gruveselskaper og stålprodusenter en avtale som vil få ringvirkninger over hele verden. Stål- og Næringslivsnytt har mer. 

01.04.2010: Regelverk
Eurokodene eneste gjeldende regelverk
Fra i dag av er Eurokodene eneste gjeldende regelverk for prosjektering av byggverk. Dette er ingen aprilspøk! For de som ennå ikke har lært seg Eurokode 3 for prosjektering av stålkonstruksjoner så kan man delta på kurs i Bergen 4. og 5. mai i hhv Eurokode 3 del 1-1, allmenne regler og regler for bygninger og Eurokode 3 del 1-8, beregning av knutepunkter og forbindelser. Program og påmelding her.

 
Nyheter om Stålbygg nad
AnFX

  

Linje
Til Forside
Til
Sitemap (innholdsfortegnelse)
Linje

Copyright © 2000 Norsk Stålforbund - Sist endret: 30 mai 2010